Alázza a konkurenciát a Xiaomi új, 100W-os gyorstöltése

0

Mivel egyelőre nem történt meg az a bizonyos forradalmi áttörés az akkumulátor technológiák világában, ami képes lenne sokszorosára növelni az okostelefonok, és egyéb eszközök üzemidejét, a gyártók a gyorstöltés révén igyekeznek valamelyest kompenzálni a jelenlegi helyzetet. Az Oppo 50W-s SuperVOOC metódusa jelen pillanatban a leggyorsabb vezetékes töltési lehetőség, ám a Xiaomi hamarosan nem csupán letaszítani fogja a képzeletbeli trónról, de egyenesen a kispadra ülteti a most demonstrált Super Charge Turbo technológiának köszönhetően.

Igaz, az eljárás hivatalos bemutatója még ezután jön, de a kínai vállalat vezérigazgatójának hála már most kaphatunk egy előzetes képet arról, mire lesz képes az új megoldás. Egy Weibo posztban Li Bin, a cég vezetője bemutatta, miként fog működni a 100W (!) teljesítménnyel dolgozó 20V/5A metódus, sőt, azt össze is hasonlították az Oppo 50W-s gyorstöltésével.

A Xiaomi megoldásának mindössze 17 percre van szüksége ahhoz, hogy elérje az aksi a 100 százalékos töltöttséget, miközben az Oppo technológiája 65 százalékig jut. Ez a sebesség már csak azért is kimagasló, mert a Xiaomi-féle Super Charge Turbo egy 4000, míg a SuperVOOC egy 3700 mAh kapacitású akkumulátort tölt fel a teljes lemerítettség állapotából a teszt során. Összehasonlításként említjük, hogy a Huawei 55W-os Super Charge eljárása, amelyet a Mate X készülékhez fejlesztettek, 35 perc alatt tölt 100%-ra egy hasonló méretű telepet.

A Xiaomi jelenleg elérhető termékei a 27W teljesítményű gyorstöltést támogatják, viszont még az olyan felsőkategóriás modellek, mint a Mi 9 is csak 18W-os töltőt kapnak a dobozba. Egyelőre nem tudni, hogy a Xiaomi által létrehozott vadonatúj töltési eljárás mikortól lesz elérhető, és milyen készülékben, de talán erre is választ kapunk a Super Charge Turbo hivatalos bemutatóján.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid