Gombok nélkül érkezhet a Samsung Galaxy Note 10

0

Láthattunk már egy-két érdekes koncepciótelefont, amelyek teljesen fizikai gombok nélkül érkeztek, és a legfrissebb hírek szerint a Samsung Galaxy Note 10 is hasonló kialakítást kaphat.

A Samsunggal kapcsolatos pletykák egyik fő forrása, a dél-koreai ET News szerint a Galaxy Note 10 egyik legnagyobb újítása a gombok nélküli kialakítás lehet. Hasonló ötletre épül például a Meizu Zero, ami a gombok mellett még a portokat is száműzte, ám ez a készülék végül az érdeklődés hiánya miatt csak egy érdekes koncepció maradt.

Galaxy Note 10 koncepció (forrás: PhoneArena)

Ha emlékeztek, a Galaxy S8 volt ez első Samsung okosmobil, amelyről lehagyták a Home gombot a nagyobb kijelző érdekében, és úgy néz ki, hogy a Samsung most az oldalsó gomboknak is hadat üzent. A hírek szerint a Note 10 kerete teljesen sima lesz, és különféle érintésérzékeny területeket alakítanak ki rajta a gombok helyett. A forrás ráadásul ennél is tovább megy, azt állítja, hogy hamarosan középkategóriás Samsung telefonokban is felbukkan ez a megoldás. Persze ezeket a híreket azért érdemes egyelőre némi fenntartással kezelni, de egyébként egyáltalán nem elrugaszkodott az ötlet, nagyon valószínű, hogy valóban dolgozik ilyesmin a gyártó.

Galaxy Note 10 koncepció (forrás: PhoneArena)

A Galaxy Note 10-ről egyébként úgy hírlik, hogy a Galaxy S10 5G-hez áll majd a legközelebb dizájn terén. A 6,66 colos kijelzőben dupla szelfikamera lesz, a hátlapra pedig 4 szenzor is kerül. Hardverből a Snapdragon 855-re és az Exynos 9820-ra számítunk régiótól függően, de egyes hírek szerint ezekből egy kissé továbbfejlesztett változatot kap majd a mobil (pl. Exynos 9825).

A Samsung Galaxy Note 10 bemutatója augusztusban várható, addig még elég sok idő van, így valószínű, hogy még maga a Samsung sem véglegesítette a specifikációkat.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid