Alcatel újdonságok érkeztek!

0

Az idei CES-en az Alcatel sem tétlenkedett: bemutatta új Pop 2 szériáját, amelyben három mobil és egy billentyűzetes dokkolóval is kapható táblagép található. A készülékek egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy igyekeznek a 4G hálózatok adta lehetőségeket a vékonyabb pénztárcájúak számára is elérhetővé tenni. 

Jelen pillanatban árakat még nem tudunk mondani, de valószínű, hogy nem kerülnek majd egy vagyonba az új modellek, hiszen a mérsékelt árra való törekvés az egyike az Alcatel legfőbb erényeinek. Többek között ezért is népszerűek a gyártó készülékei hazánkban, és szinte biztos, hogy az újdonságok közül nem egy felbukkan majd operátori kínálatban is.

A telefonok legfontosabb közös nevezője a négymagos Qualcomm Snapdragon 410 chipset, ami azon túl, hogy 64 bites architektúrára épül, magában foglal egy Cat. 4 LTE modemet, amelynek segítségével elméletben a 150 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető.

Alcatel Pop 2 5 inch

A széria zászlóshajója 5 hüvelykes IPS kijelzővel kapható, amelynek felbontása Full HD, és dicséretes módon már gyárilag az Android 5.0 Lollipop fut a készüléken. A hátlapi kamera 8 megapixeles, az előlapon pedig egy 2 megapixeles társa található: ennyi a videochathez bőven elég. A modell akkumulátorának mérete 2500 mAh, és két fajta színben lesz elérhető: az egyik a “Volcano Black” (fekete), a másik pedig a “Full White” (fehér).

Alcatel Pop 2 4.5 inch

A 4.5 colos modell egyértelműen a színes egyéniségeknek készült, legalább kilenc különböző színű, cserélhető hátlappal lesz kapható. Az előlap két színben variálható: feketében és fehérben. Maga a mobil támogatni fogja a dualSIM-et, viszont csak Android 4.4 KitKat fut majd rajta. A kijelző felbontásától sem fogunk hasra esni: 480×854 pixel még éppen elmegy ebben a méretkategóriában. A hátlapi kamera 5 megapixeles képeket lő majd, és LED villanó is segíti a félhomályos környezetben.

Alcatel Pop 2 4 col

A négy colos verziót szintén cserélhető és színes hátlapokkal lehet majd megvásárolni, a felbontás ebben az esetben is 480×854. Mindegyik telefonnál 1 GB RAM-ot kapunk.

Alcatel Pop 10 Tablet

A  – véleményem szerint – legérdekesebb játékos a végére maradt, ez pedig a Pop 10 táblagép, amihez egy billentyűzetes dokkolót is lehet csatlakoztatni. A kijelző 9.6 hüvelykes és HD felbontású, a számításokat pedig itt is a Snapdragon 410 végzi. A 7.9 mm-es vékonyság egészen ígéretes, akárcsak a 400 grammos tömeg. Belső tárhelynek 8 GB áll majd rendelkezésre, de ez szerencsére bővíthető.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid