Alcor Access Q787I – egyik legjobb olcsó 3G-s tablet

0

A mai cikkben az Alcor olcsó 3G-s táblagépét szeretnénk bemutatni, ami az Access Q787I nevet viseli. A 35 ezer Ft-os készülék szinte mindent tud, amire egy átlag felhasználónak szüksége lehet, ráadásul minőségileg is rendben van.

A tablet egy 7 colos kijelzővel rendelkezik, aminek a felbontása 1024×600 pixel. Ez nem hangzik soknak, de igazából a legtöbb embernek bőven elég, ráadásul IPS panelt kapunk, ami nagyon jó ebben az árkategóriában.

Alcor-Access-Q787I-1

A ház műanyag, és elég jól össze van rakva. Érdemes külön kiemelni a pontozott felületű hátlapot, ami miatt sokkal jobb a készülék fogása, és nehezebben is csúszik ki a kezünkből. A tablet 8.8 mm vastag, ami átlagosnak mondható, a súlya pedig 248 gramm, azaz kifejezetten könnyű.

Alcor

A processzor egy négymagos 1.2GHz-es Cortex-A7-es darab, aminek a teljesítményével igazából nincs probléma. A menürendszer gördülékeny, a programok gyorsan elindulnak és a böngészés sem akadozik. A VideoCore  GPU-val azonban már kevésbé vagyunk megelégedve, mivel inkább csak videólejátszásra van kihegyezve, és a komolyabb játékok nem futnak rajta. RAM-ból 1GB-ot kapunk, a belső memória pedig 8GB-os, ami ráadásul bővíthető is.

Alcor tablet

Extrákban nincs hiány, mivel kapunk USB OTG csatlakozót, GPS vevőt és DualSIM foglalatot is. Azt nem igazán értjük, hogy miért kellene két SIM kártyát tenni egy tabletbe, de sosem lehet tudni, hogy mire lesz szükségünk és eggyel ugyanúgy használható. Lehet a táblagéppel SMS-ezni, telefonálni és természetesen mobilinternetet használni. Ez utóbbi azért elég fontos lehet. Kapunk még egy 2 és egy 0.3 megapixeles kamerát, de ezeknek kevés a valódi haszna, mivel nem lehet velük túlságosan szép képeket csinálni.

A 2800mAh-s akkumulátor nagyjából 4-5 órát bír ki aktív használattal, ami viszonylag már jónak számít. A 4.2-es Androiddal érkező Alcor Access Q787I remek ár-érték aránnyal bír, hiszen a 3G-s tabletek általában jóval drágábbak szoktak lenni. Részletesebb leírás a tabletvasarlas.hu tesztjében.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid