Alfawise S100 és Alfawise RST2056 elektromos fogkefék tesztje

0

Saját márkás, modernizált, jó minőségű fogápolási eszközök, minden feleslegesnek gondolható sallang nélkül, remek áron, avagy bemutatkoznak az Alfawise szónikus fogkeféi.

Bevezető, tartozékok

Az Alfawise a Gearbest saját márkája, de ettől függetlenül ugyanezekkel a termékekkel szembetalálkozhatunk más néven és csomagolásban máshol is. Az Alfawise kínálata folyamatosan bővül, az aprócska SD kártyától a méretesebb 3D nyomtatóig bezárólag sok minden fut ezen a márkanéven.

Korábban már írtunk róla, és a fogorvosok is egyetértenek abban, hogy egy jól megválasztott motoros fogkefével sokkal alaposabb tisztítást érhetünk el. Feldobhatjuk az unalmas fogmosást, és tényleg új szintre emelhetjük a fogápolás élményét. Az ismert gyártók termékei túlárazottak és drágák, felesleges extrákkal teletűzdeltek, érdemes lehet körbenézni egy jobb alternatíva után, talán épp az Alfawise kínálatában.

Az Alfawise S100 esetében, amely Digoo DG-YS11 néven is felbukkan, a tároló doboz nem túl beszédes, de kárpótol minket a beltartalom. Kapunk egy informatív, angol nyelvű használati utasítást, egy aranyos kis kártyát a helyes fogmosásról és a fogkefe használatáról, 2 darab cserélhető fejet védőkupakkal, indukciós töltőt, valamint egy utazótokot.

Az Alfawise RST2056 tárolóegységén gyakorlatilag az összes fontos tudnivaló megtalálható, a pakk tartalma is hasonló, de utazótok nem jár, kárpótlásul 3 fejet találunk különböző színjelöléssel, ezáltal akár a család többi tagja is használhatja a fogkefét.

Az S100 teste ABS-ből (akrilnitril-butadién-sztirol) készült, ami komoly ütésálló képességgel, nagy keménységgel és szilárdsággal, jó hőállósággal és vegyszerállósággal rendelkező hőre lágyuló műanyag. A 250×30 milliméteres méretek és a 107 grammos tömeg jóval nagyobb, mint a hagyományos fogkeféknél megszokott, ezért szokni kell vele a fogmosást.

Az RST2056 szintén ABS műanyag házat kapott, érzésre és fogásra egy hangyányit gyengébb minőséget képvisel. A 250×25 milliméteres dimenziói és a 112 grammos tömege itt is nagynak tűnik, de gyorsan megszokható. Mindkét fogkefe IPX7 védelemmel rendelkezik, vagyis ellenáll a véletlen vízbeesésnek, 1 méteres mélységben akár 30 percen át. Csap alatt nyugodtan moshatóak, nem fognak beázni.

A fogkefe fejek kialakítása, formája, valamint a DuPont cég által gyártott W kialakítású sörték kíméletes és alapos tisztítást biztosítanak. A fejeket 3 havonta cserélnünk kell, nagyjából mint a  hagyományos fogkeféket, de már 4-5 dollárért beszerezhetőek az új fejek.

Használat

Első használatba vétel előtt 24 órás töltésre van szükség mindkét eszköznél, utána 12-16 óra elég lesz. Az indukciós dokkoló USB csatlakozóban végződik, így szükség lesz egy maximum 5V/1A leadására képes töltőfejre, vagy inkább használjunk egy jó minőségű  power bankot. A 800 mAh kapacitású Lithium-Ion akkumulátor 30 napos üzemidőt tesz lehetővé.

Az Alfawise RST2056 indukciós töltőbölcsője EU szabványú hálózati csatlakozót kapott, így a töltés itt egyszerűbben megoldható. Az akkumulátor kisebb, csak 650 mAh kapacitású, így a Lithium-Ion telepből 15 nap hozható ki.

Az indukciós töltő remek dolog, csak behelyezzük a fogkefét a tartójába, és az akkumulátor töltése megindul. Ehhez a töltési módszerhez nincs szükség elektromos érintkezésekre, amelyeket tisztán és szárazon kellene tartani, mindez megoldható vezeték nélkül, egy elektromágneses mezőn keresztül. A fogkefe aljában van egy szekunder tekercs, a töltőben egy primer tekercs, a kettőt műanyag szigeteli el egymástól. Amikor a fogkefét beleállítjuk a töltőbe, a két tekercs nagyon közel kerül egymáshoz, lényegében transzformátort képeznek. A hálózati áram segítségével a töltő tekercse váltakozó mágneses teret kelt. Ez a tér váltóáramot indukál a fogkefében, amelyet egyenárammá alakítanak át az akkumulátor feltöltéséhez.

Az S100 be- és kikapcsolásáért az arannyal keretezett vezérlőgomb hosszú megnyomása felel, míg a fogmosási lehetőségek között a gomb rövidebb megnyomásával választhatunk. A fogaink tisztítására négy 2 perces és egy 1 perces program választható, az aktuális üzemmódot kellemes kék fény jelzi.

Clean: Napi fogmosáshoz használjuk, a szónikus technológiának köszönhetően percenként 31.000 rezgőmozgást végez a fej.

Sensitive: Kíméletesebb tisztítást eredményez, ha először használunk elektromos fogkefét, akkor ezt a módot válasszuk az első 1-2 hétben.

Massage: A leggyengébb mód, alacsony frekvenciás rezgés a fog és az íny masszírozására.

White: Fehéríti, megszabadítja a fogakat a tea, a kávé és a dohányzás okozta makacs elszíneződéstől, a rezgésen felül enyhe pulzáló érzést is tapasztalhatunk.

Polish: A többi móddal ellentétben ez 1 perces program, amely az elöl lévő fogakat polírozza.

Az RST2056 az egygombos működtetést dobta, van külön bekapcsoló és módválasztó gomb, a kiválasztott programot fehér fénnyel jelzi vissza. A tisztítási módok a Clean és Sensitve/Soft esetében megegyeznek az S100-nál leírtakkal. A Whiten mód használatakor, a 31000 helyett 40000 mikrovibrációt végez a fej percenként. A Massage opció is eltérő, ami gyakorlatilag a Clean és a Whiten kombinációja.

Mindkét fogkefe automatikusan, a 2 perces tisztítási ciklus befejeztével kikapcsol, valamint 30 másodpercenként pillanatnyi szünettel jelzi, hogy váltsunk oldalt.

Az Alfawise szónikus fogkeféi remek alternatívát nyújtanak az okos funkciókkal felvértezett és ezáltal drágább társaikkal szemben, mint például a képen is látható Xiaomi Soocare X3. A tisztítás hatékonyságában nem találtam számottevő különbséget. A teszt időszak alatt reggel az S100, délben az X3, este pedig az RST2056 gondoskodott a hatékony és megfelelő dentálhigiéniás rutint végrehajtásáról. Az Alfawise szónikusaiból a kényelmi funkciók azonban nekem hiányoztak, mint például a fogkefefej és az akkumulátor állapotának százalékos kijelzése, vagy a fogmosás hatékonyságának értékelése, statisztikája, amelyet a telefonunk kijelzőjén megtekinthetünk.

Igazság szerint, az okos fogkefék adnak némi pluszt a kütyük szerelmeseinek, de ezekért nem feltétlenül érdemes többet fizetünk. Abban az esetben, ha neked nincs szükséged a telefonos applikáción keresztüli vezérlésre és plusz motivációra, válaszd nyugodtan a pénztárca kímélőbb megoldást. Az Alfawise S100 jelenleg 27 dollárét, azaz 7500 forintért szerezhető be. Egy kicsit drágább szokott lenni az Alfawise RST2056, most viszont épp akciózzák, így 25 dollárért vihető, ami 7000 forint. Plusz költség pedig nem lesz, mivel az áfahatár alatt vagyunk. A szállítási idő meglehetősen gyors volt, a megrendeléstől számítva 13 munkanap után már szolgálatba álltak az Alfawise testvérek.

 

Napidroid.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Kastély Béla

A jövő mindig attól függ, hogy mit teszünk meg a jelenben.

NapiDroid