Amazfit Verge – Itt a Xiaomi legújabb okosórája

0

Az okosórák létjogosultsága sok felhasználó számára még mindig kérdéses, azonban a gyártók jövőképébe elegánsan belesimulnak ezek az apró viselhető kütyük. A Xiaomi nemrég egy újabb ilyen készülékkel lepett meg minket, ami az Amazfit Verge nevet kapta, és egy régi adósságot törleszt a beépített NFC chippel. A friss kütyü ráadásul most már rendelhető is!

Xiaomit mondtunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szerkezet egy kollaboráció eredménye, ami a Huami nevű gyártóval közösen zajlott, akárcsak a Stratos esetében, ami minden tekintetben az itt ismertetett eszköz elődje. Abban még nem volt NFC technológia, de immáron hozzáférhetővé vált ez az opció is. Az új okosóra GPS-t, pulzusmérőt, frissített külsőt, és sok más egyéb érdekességet is tartogat, de haladjunk sorban!

A Verge operációs rendszere ugyan Android alapokon nyugszik, mégis egy zárt konstrukció. A Stratosból megismert kétmagos processzor dolgozik itt is a masina belsejében, az 1.2 GHz-en pörgő CPU-t 512 MB RAM-mal látták el.

A készülék segítségével megidézhetjük a Xiaomi virtuális asszisztensét, a Xiao AI-t, a Mijia Home alkalmazás segítségével pedig bizonyos otthoni eszközöket is távirányíthatunk. Hogy kicsit jobban el tudjátok képzelni, a Verge okosóra alkalmas lesz a Mi robotporszívó, a páratartalom szenzor, a légkondicionáló, valamint az elektromos ventilátor vezérlésére is, többek között.

Az óra ismeri a megszokott hálózati szabványokat, így van benne Wi-Fi, Bluetooth 4.0 és BLE modul is, de továbbra is boldogul a GPS és a GLONASS műholdakkal egyaránt.

Az optikai pulzusmérőnek örülni fognak a sportot életet élők, az okosóra ráadásul ellenáll az elemeknek, mégpedig az IP68 minősítésnek megfelelően. A megjelenítő 360×360 képpontos felbontást kapott, az AMOLED panelt Gorilla Glass 3 oltalmazza. A beépített akkumulátor kapacitása 390 mAh, ami a gyártó állítása szerint 5 napra elegendő kraftot képes tárolni egyetlen feltöltéssel, bár ez sokban függ az egyéni felhasználási szokásoktól.

A Xiaomi Amazfit Verge már rendelhető a GearBest weboldalán, a PXCCRI83EJ limitált kuponnal most ráadásul csökkenthető az ára (így alig kerül többe, mint az előd Stratos). Válaszd a Priority Line/EU Express szállítást, mert így tutira vámmentes lesz a csomag. Tovébbi rlszletek az alábbi linken:

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid