AMD Radeon grafikus chippel jöhet a Samsung Galaxy S12 és a Note 12

0

A Samsung hosszú távú megállapodást kötött az AMD-vel, amelynek keretében hatalmas összeget fizetnek a vállalatnak, cserébe pedig ők szolgáltatják majd a jövőbeli Galaxy csúcsmobilok grafikus chipjeit.

A Samsung még múlt hónapban jelentette be a partneri kapcsolatot, most pedig újabb részletek derültek ki. Az egyik érdekesség, hogy a megállapodás értelmében 100 millió dollárt fizetnek az AMD-nek, hogy a dél-koreai gyártó mobiljaihoz fejlesszenek grafikus egységeket.

Az AMD vezetője, Dr. Lisa Su az alábbiakat nyilatkozta:

Bejelentettünk ebben a negyedévben egy stratégiai partnerkapcsolatot a Samsunggal, hogy Radeon grafika kerülhessen a csúcsmobiljaikba és a mobilos lapkáikba a jövőben. A partnerség rámutat arra a stratégiánkra, mely szerint iparági vezetőkkel igyekszünk eljuttatni a Radeont mindenhová. Szoros együttműködéseink vannak a PC-k, a játékkonzolok, a felhőtechnológiák és a mobil eszközök piacán, ami hozzájárul ahhoz, hogy egyre növekvő fejlesztői és felhasználói bázisa legyen a Radeon grafikus architektúrának.

A hírek szerint ezek az új chipek 2021-re készülhetnek el, tehát ha addig nem változnak a Samsung elnevezései, akkor a Galaxy S12 és a Galaxy Note 12 már AMD Radeon GPU-val jöhet.

A Samsung jelenleg Mali grafikus chipeket használ az Exynos chipsetekben, a Snapdragon processzorokban pedig Adreno egységek vannak. Az AMD új fejlesztése természetesen dél-korai vállalat saját Exynos lapkáiba kerül majd bele, és még az is elképzelhető, hogy addigra felhagynak a csúcskategóriában a Qualcomm processzorokkal.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid