AMD Radeon grafikus gyorsítók lesznek a jövő Samsung mobiljaiban

0

A Samsung és az AMD aláírt egy hosszútávú együttműködést, amelynek eredményeként Radeon grafikus megoldások kerülnek majd a különböző Samsung mobiltermékek belsejébe, és ezek között az okostelefonok is ott vannak. Lássuk, mit is jelent ez a partneri kapcsolat a gyakorlatban!

Lényegében arról van szó, hogy az AMD a koreai gyártó számára licenceli saját fejlesztésű grafikus IP-jét, ami a nemrégiben bejelentett RDNA architektúrára épül, cserébe a Samsung fizetni fogja a jogdíjakat. Az új, AMD technológiára épülő grafikus chipek a későbbi Exynos lapkákba kerülnek majd be. A megegyezés hosszútávú, több évre köttetett, amitől a Samsung azt reméli, hogy általa fejlődni fog a jövőbeni okostelefonok teljesítménye.

És mit jelent ez az egész az AMD-nek? Ismeretség szélesebb körben, még több felhasználó elérése a mobil szektorban, a Radeon felhasználók bázisának növelése, valamint a globális támogatás továbbfejlesztése jár majd az alkuval szerintük.

Inyup Kang, a Samsung munkatársa egy tweetben azt írta, hogy már nagyon várják a közös munkát az AMD-vel, hiszen az sokat fog gyorsítani a mobil grafikus technológiák innovációján, és általa a mobil számítástechnika egy új szintre emelkedhet a jövőben. Sok érdekes és jövőt idéző fejlesztés kerekedhet ki egy ilyen üzleti kapcsolatból, mi mindenesetre érdeklődve várjuk, mi sül ki az AMD és a Samsung kollaborációjából, főleg ami az okostelefonos frontot illeti.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid