Android 13-ra frissül az Asus Zenfone 9

0

Az Asus novemberben tette közzé, hogy milyen ütemben tervezik frissíteni készülékeiket Android 13 operációs rendszerre. A sorban az első mobil a Zenfone 9, amelynek decemberre volt ígérve a frissítése, és ez most meg is érkezett. A Redditen már többen is jeleztek, hogy megkapták az új szoftvert, de az a GSMArena munkatársai számára is elérhetővé vált.

Az Asus más gyártókkal ellentétben nem régiók, hanem sorozatszám szerint menedzseli a frissítéseket, ami azt jelenti, hogy senki nem tudhatja biztosan, hogy az okostelefonjára mikor érkezik meg az új rendszer. Azoknak, akik türelmetlenül várják az Android 13 jóságait, érdemes manuálisan ellenőrizni, hogy elérhető-e már az adatcsomag.

A frissítés buildszáma WW_33.0804.2060.65, a letöltését követően nem csupán az új rendszer, hanem a decemberi biztonsági folt is települ a Zenfone 9 készülékekre. Ezt egyébként csak néhány napja adta ki a Google, és az Asus azért tudott ilyen gyors lenni, mert a ZenUI interfész funkcionalitásában és dizájnjában is rendkívül közel áll a gyári Androidhoz. Az Zenfone 9 tulajdonosok tehát majdnem ugyanazt a felhasználói élményt kapják, mint azok, akik valamelyik Pixel modellre tették le a voksukat.

Frissítés után az új rendszer felkínál egy útmutatót, amelyben a legfontosabb új funkciók részletezése található. Egyebek mellett új értesítési engedélyek, eszközök közötti másolás és beillesztés opció, fokozott adatvédelem, illetve egy megújult médialejátszó widget képezi részét a frissítésnek. Legközelebb a Zenfone 8 és a Zenfone 8 Flip modellekre jut el az Android 13, ezek a készülékek a következő hónapban kapják meg a szoftvert.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid