Itt az új Android Go, ami nagyon kevés RAM-mal is beéri

0

A Google I/O fejlesztői konferencián a keresőóriás sok más újdonság mellett bejelentette az Android Go-t, ami egy gyengébb mobilokra szánt kiadása a robotos rendszernek.

Az Android Go elsőre kicsit hasonlónak tűnhet a nem túl sikeres Android One programhoz, de azért vannak különbségek. Az új rendszert kifejezetten gyengébb hardverrel szerelt mobilokra szánja a Google, sőt, az Android O-tól kezdve kötelező lesz ezt használni a gyártóknak az 1 GB vagy kevesebb RAM-mal szerelt készülékeken. Az Android Go akár 512 MB RAM-mal is működőképes lesz.

Az Android Go-ban kifejezetten nagy hangsúlyt kap az adathasználat pontos kijelzése és az adatforgalom csökkentése, ezen túlmenően a gyári alkalmazásokat is a gyengébb hardverekre optimalizálják. A megfelelő felhasználói élmény érdekében pedig a Play Áruház is csak olyan, kis erőforrás-igényű appokat ajánl majd, amelyek megfelelnek a Google előírásainak.

Az Android Go tulajdonképpen az Android O “Lite” verziója lesz, de a tervek szerint minden későbbi Androidból készül majd ilyen könnyített kiadás. Ezeket leginkább a fejlődő országokba szánják, de világszerte megtaláljuk majd a gyengébb konfigurációval rendelkező belépőszintű telefonokon.

via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid