Android Go rendszerrel debütált a Nokia C20 Plus

0

Idén áprilisban leplezték le a Nokia C20-at, amely hardveres jellemzői és az általa futtatott szoftver révén a belépőszintű ajánlatok sorát erősítette. A HMD Global most a nagyközönség elé tárta az okostelefon Plus kiadását, amely Android Go operációs rendszerrel, Unisoc lapkakészlettel, valamint rendkívül mérsékelt árcédulával debütált.

A Nokia C20 Plus kiváló választás lehet másodlagos telefonnak, illetve mindenkinek, akik okostelefon helyett inkább valami másba fektetik a pénzüket, és megelégednek szerényebb hardveres jellemzőkkel.

Az Android 11 Go operációs rendszer pedig azért felel, hogy ezek a bizonyos szerényebb összetevők továbbra is értékelhető felhasználói élményre legyenek képesek. A mobil burkolata alatt egy Unisoc SC9863A lapkakészlet végzi a számításokat, mégpedig 3 GB RAM-mal, valamint 32 GB háttértárral kiegészítve. A belső tárhely bármikor bővíthető micro SD kártya segítségével, a célra egy akár 256 GB-os kártyát is bevethetünk.

Az Nokia C20 Plus külső borítása cseppet sem meglepő módon polikarbonátból készült, barázdált kialakítással, amely a vállalat szerint erőssé és masszívvá teszi a készüléket. Ez nem tudjuk mennyire helytálló, de az biztos, hogy így legalább kevésbé lesz csúszós a hátlap. A Nokia C20 Plus HD+ képernyője 6,5 colos képátlóval rendelkezik, felső részén egy csepp alakú szenzorsziget foglalja magában az 5 megapixeles előlapi kamerát. A telefon hátoldalán kör alakú kamerakészlet található, ebben egy 8 megapixeles elsődleges szenzor, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő szolgál.

Ujjlenyomat-olvasót nem szereltek a készülékre, de az arcfelismerés továbbra is támogatott. A mobil sajnálatos módon micro USB csatlakozón keresztül veszi fel az áramot, de legalább kapott fülhallgató kimenetet. Az a bizonyos port egy 4950 mAh kapacitású akkumulátorhoz szállítja az elektronokat, legfeljebb 10 wattos sebességgel. A Nokia C20 Plus kétféle árnyalatban kerül forgalomba, az érdeklődők fekete és kék színben is beszerezhetik. A mobil 699 jüanba, tehát cirka 90 euróba, vagyis 31 ezer forintba fog kerülni, és június 16-tól kezdik meg az értékesítését, első körben természetesen Kínában. A nemzetközi forgalmazás részleteit egyelőre nem közölték.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid