Az Android P révén egy Bluetooth egeret és billentyűzetet is kiválthat a mobilunk

0

Extra funkciókból sosem elég, pláne ha hasznos dolgot kapunk. Éppen ezért remek hír, miszerint telefonunkat trackpadként, vagy akár billentyűzetként is használhatjuk majd a jövőben.

A hírt még nem szabad készpénzként kezelni, de úgy tűnik, hogy nagy esély van a funkciók beépítésére a következő verzióba, ami az Android P lesz.

Maga a trackpad fícsőr nem újdonság, hiszen a Galaxy S9 is használható trackpadként a DeX dokkolóval, illetve egyes Huawei telefonok is rendelkeznek hasonló dologgal, de egyik sem egy általánosan használható megoldás.

Az Android P révén ráadásul akár billentyűzetként is használhatnánk a mobilunkat bármilyen PC-hez. 2016-ban már volt egyébként hasonló próbálkozása a Google-nek, ám azt végül visszavonták.

Maga a kapcsolat természetesen Bluetooth-on keresztül valósulna meg. A nagy kérdés persze a felhasználói élmény, mivel trackpadként még működhet a dolog, de nehéz elképzelni, hogy a telefon mérete miatt élvezhető legyen a billentyűzetként történő felhasználás. Szükség esetén azonban mindenképpen jól jöhet majd egy ilyen funkció.

Forrás: Gsmarena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid