Androidra és iOS-re is jön a Microsoft Edge

0

A Microsoft böngészőivel a legtöbb esetben Windows eszközökön találkozunk, ám a vállalat úgy döntött, hogy Androidra és iOS-re is kiadja az Edge-et.

Ha esetleg nem vagy túlzottan jártas a Microsoft szoftverekben, eláruljuk, hogy az Edge a hírhedt Internet Explorert váltotta a Windows 10-ben. Az új böngésző az EdgeHTML motort használja, és az ígéretek szerint gyorsabban tölti be az oldalakat az elődjénél, illetve jobban támogatja az elterjedt szabványokat. Emellett már a legfrissebb Metro UI felület jellemzi.

Most a Microsoft bejelentette, hogy a két legelterjedtebb mobil operációs rendszerre is kiadja az Edge-et. Az app azonban nem az EdgeHTML-t használja, hanem Androidon a Chrome Blink motorját, iOS-en pedig a Safari WebKit motorját.

Az új mobilos böngésző szinkronizálja az adatainkat a számítógépünkről, és nem csak a kedvencek, hanem a megnyitott tabok is átvihetők. Van egy új “Küldés” gomb is, amellyel egy adott oldalt azonnal meg tudunk nyitni a Win 10-es gépünkön.

Első körben csak béta verzióban lesz elérhető a Microsoft Edge Androidon és iOS-en is azok számára, akik részt vesznek a Windows Insider programban. A nyilvános megjelenés később várható. Mondjuk a Chrome-ot enélkül is le lehet tölteni telefonra, szóval túl nagy szükség azért nincs rá…

via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid