Androidra és iOS-re is jön az Epic Games Store

0

Az egyik legnagyobb, digitális játékok értékesítésével foglalkozó online áruház, az Epic Game Store hamarosan iOS és Android platformokon is meg fog jelenni. A bejelentést nemrég tették közzé egy kedvcsináló formájában az X-en, de további részleteket egyelőre nem közöltek a hivatalos fiókon keresztül.

Korábbi cikkeinkben már mi is értekeztünk arról, hogy milyen jogi csatározásba bonyolódott egymással az Epic és az Apple, mégpedig a Fortnite kapcsán. Kis emlékeztető: mivel a vállalat megkerülte az Apple fizetési rendszerét, amely ugye 30%-ot gombol le a fejlesztőktől, az almás cég szépen kivágta a Fortnite-ot az App Store kínálatából. Ezután hosszú pereskedések következtek, amelyek végül felemás eredményekkel zárultak.

A bírósági ítéletektől függetlenül az Apple, legalábbis az Európai Unió határain belül, kénytelen engedni azt, hogy a felhasználók harmadik féltől származó alkalmazásboltokból is telepíthessenek alkalmazásokat, vagy jelen esetben játékokat.

Ennek kapcsán Sweeney cége meg is ragadta az alkalmat, hogy kicsit élcelődjön az Apple-ön. A kedvcsinálóban ugyanis az áll, hogy a mobileszközökre készülő Epic Games Store ugyanolyan tisztességes feltételeket kínál majd minden fejlesztő számára, platformtól függetlenül, és mindenkinek biztosítva lesz a lehetőség, hogy lenyűgöző játékokkal játszhasson.

Az Apple igencsak nehezen viseli a vereséget, mert habár a hónap elején hatályba léphet az EU digitális piacokról szóló törvénye, az almás vállalat dacolt az új szabályozással és eltávolította az Epic fiókját az áruházából. A fiókot néhány nap múlva visszaállították, és két milliárd euróra meg is büntették a céget, de úgy tűnik, hogy az Apple továbbra is a saját szabályai szerint szeretne játszani.

Amennyiben mobil operációs rendszerekről van szó, jelenleg az App Store és a Google Play Áruház a két legnagyobb, legnépszerűbb alkalmazásbolt. Ugyanakkor egy harmadik alternatíva mindenképpen jót tesz a fejlesztőknek, és a versenynek, különösen, ha az Epic Game Store alacsonyabb díjakkal dolgozik majd, mint a másik kettő.

Forrás: PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid