Androidra is kiadják az egyik legjobb PC-s stratégiai játékot

0

Szokás azt mondani, hogy alig akad tisztességes játék okostelefonokra, olyanok, amelyek offline is élvezhetőek, tele vannak valódi tartalommal, és nem csupán a mikrotranzakciókról szólnak. Szerencsére azért létezik néhány ilyen cím is, ezek legtöbbje valamilyen konzolos és/vagy számítógépes játéknak az átirata. A sorukat hamarosan egy valódi klasszikus gyarapítja, mégpedig a Total War: Medieval II, ami idén tavasszal jelenik meg Android és iOS operációs rendszerekre egyaránt.

Az eredetileg 2006-ban megjelent stratégiai játék 2016-ban Linux és MacOS átiratot is kapott a Feral Interactive jóvoltából. Egyébként a cég nem csak a Creative Assembly klasszikusát, de modernebb címeket is átültetett más rendszerekre, legutóbbi telefonos portjuk az Alien Isolation volt, ami a sci-fi horror rajongók számára okozott “kellemes” perceket, miután konzolon és PC-n is learatta a maga babérjait. A Feral Interactive remek munkát szokott végezni, így szinte biztosra vehető, hogy a Total War: Medieval II mobilos portja is elsőosztályú lesz.

A porthoz megjelent egy trailer is, ami rövid bepillantást enged a ránk váró küzdelmekbe. Ha valaki esetleg nem hallott volna róla, a szóban forgó címet a Creative Assembly jelentette meg 2006-ban, akkor ez volt a Total War sorozat negyedik epizódja. A játékmenet két síkon folyik párhuzamosan, egyfelől van egy magasabb perspektívában zajló, körökre osztott, illetve egy valós idejű, a középkor véres csatáit megelevenítő játékmód is. Az eredeti cím kiváló értékelésekkel bír, valószínűleg telefonokon is sikert fog aratni, bár jellegéből adódóan talán egy tableten lesz az igazi nyüstölni ezt a klasszikust.

Technikai oldalról megközelítve a dolgokat, nyilván integrálni fogják az érintőképernyős vezérlést, viszont az ígéret szerint kompromisszum nélkül megkapjuk a teljes játékot, tehát nem lesznek kivágott részek. Bár egyelőre nem tették közzé, hogy mennyibe fog kerülni a játék, valószínűleg ennek a rengeteg tartalomnak meg fogják kérni az árát. Cserébe viszont nem lesznek reklámok, mikrotranzakciók és más hasonlók, amelyek jelenleg a mobilos gaming rákfenéinek számítanak. A római birodalom idején játszódó Total War epizód 2399 forintért megy a Play Áruházban – kiegészítők nélkül -, valami ilyesmire kell számolnotok. A megjelenés dátumát sem tisztázták még, egyelőre 2022 tavasza van megjelölve a debütálás idejeként.

Forrás: AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid