Angry Birds: Transformers játékbemutató

1

Annak idején valószínűleg a Rovio sem gondolta volna, hogy a Mérges Madarak világszerte ilyen népszerűségre tesznek szert, mely számtalan epizódja közül a legújabbat, név szerint az Angry Birds: Transformers-t vetettem tesztelés alá.

A fejlesztőcsapatnak nem ez az első Angry Birds (továbbiakban csak AB) kiadása, mely során egy milliók által népszerű játékot egy milliók által népszerű filmmel vagy mesével ötvözött. Így született meg jelen írásom alanya is, az AB Transformers.

Indítás után rögtön egy pofás intro fogad minket, mely a régi idők Transformers meséinek hangulatát idézi, AB köntösbe öltöztetve, ahol már elsőre fel fog tűnni mindenkinek, hogy a madaraink az Autobotok, a malacok pedig az Álcák. A nyitó videót követően egyből egy tutorial pályán kell végigmennünk, ami segít nekünk abban, hogy hogyan boldoguljunk a továbbiakban.

Kezdő karakterünk a jól ismert piros madár, akit Optimus Fővezér páncéljába bújtattak a tervezők.

angry-birds-transformers-gameplay1

A sztori célja, hogy felszabadítsunk egy szigetet az álcák elnyomása alól. Az alapkoncepció nem változott, el kell pusztítanunk a galád, elnyomó malacokat. Lehetőleg minél többet, hiszen ezekért kapunk jutalmakat, melyeket aztán a robot madarak fejlesztésére és új robotok vásárlására tudunk felhasználni, illetve új sziget-részeket nyithatunk meg.

AB-Transformers menü

A játék véleményem szerint túl könnyű, a pályákon végigmenni szinte gyerekjáték.

Háromnegyed óra játék után azonban megtorpanásra kényszerültem, mert a továbbjutáshoz és bizonyos fejlesztésekhez várni kell, nyilván azért, hogy ne lehessen “túl gyorsan” végigjátszani. Öröm az ürömben azoknak akik türelmetlenek, hogy “gyémántok” fejében ez a várakozás kikerülhető, persze jó magyar forintokért… A másik említésre méltó dolog, ami sokak számára bosszúságot okozhat az, hogy a játék esetenként reklám videókkal bombáz minket.

A grafikára nem lehet panasz, az AB szokásos elemei, vagy ahhoz nagyon hasonló dolgok köszönnek vissza ránk, pár extra effekttel fűszerezve (pl. ahogy csökken az életerőnk, olyan mértékben torzul a kép), ez számomra pozitívum.

Angry Bumblebee

Összességében azt mondanám, a Rovio megmutatta, hogy van még ötlet a tarsolyukban, és képesek egy szórakoztató, széles korosztály számára készült játékot továbbvinni olyan formában, ahogyan még nem láthattuk. Bár némi kompromisszumot kell kötnünk, ha azt szeretnénk hogy a játékmenet ne torpanjon meg, és a reklámvideókat is el kell viselnünk, de ezek véleményem szerint olyan elhanyagolható tényezők, melyeket a roppant kellemes játékélmény és hangulat bőven kárpótol.

Az Angry Birds: Transformers ingyenesen tölthető le a Play Áruházból.

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ferenczi Ákos

Sziasztok! 2010-ben lett meg az első Androidos telefonom, azóta tart a töretlen szerelmem a zöld robotos kütyük iránt. Mindig igyekeztem, hogy csúcskategóriás vagy legalábbis ahhoz közeli telefonom legyen. Idén novemberben jelentkeztem játék tesztelőnek az oldalra, melyben jelenleg egy Sony Xperia Z1 nyújt segítséget nekem. Ha bárki úgy gondolja, hogy górcső alá vetetne egy játékot, ne habozzon, írjon rám bátran! Ákos

NapiDroid