Íme a 10 legerősebb mobil – az AnTuTu szerint

3

Ugyan az okostelefonok gyorsaságát, mindennapi használhatóságát nem a benchmark eredmények határozzák meg – főleg, hogy sok esetben a gyártók igyekeznek csalni – de azért egy tesztprogram mégis csak sokat elárulhat az adott készülékről.

A legnépszerűbb ilyen jellegű applikáció, az AnTuTu sorba rendezte 2014 harmadik negyedévének legerősebb mobilkészülékeit, és ebből a listából most megmutatjuk az első tíz helyezettet. Az élen meglepő – vagy nem is annyira meglepő – módon egy kínai gyártó terméke, a Meizu MX4 áll, amit ráadásul egy MediaTek processzor hajt.

AnTuTus-Top-10-for-Q3

Korábban már kétszer is láthattuk, ahogy az MTK6595 megüti a legtöbb pontszámot az AnTuTu-ban, de az még jóval a mostani zászlóshajók – mint a Samsung Galaxy Note 4 és az Sony Xperia Z3 – piacra dobása előtt volt. Akkor még sokan kételkedtek abban, hogy az MX4 képes-e megőrizni vezető pozícióját az új készülékekkel szemben, de úgy látszik, ez sikerült neki.  Igaz, hogy csupán 170 ponttal vezet a Note 4 előtt, de akkor is vezet.

A statisztikát 160 különböző országból érkezett eredmények alapján állították össze, hiszen bizonyos helyeken ugyanaz a modell eltérő CPU-val kapható. Persze az AnTuTu mindig a jobb processzorral szerelt modellt hagyta benn a felsorolásban, a gyengébbeket pedig mellőzte. Végül az MX4 lett a nyertes átlag 48 792 ponttal, de szorosan a sarkában van a Note 4 a maga 48 622-es eredményével, illetve a Galaxy Alpha 48385 ponttal.

A Top 10-ben természetesen továbbra is a Qualcomm megoldásai dominálnak, de azért érdekes látni, hogy a dobogón három különböző SoC található: az MediaTek MTK6595-öse az MX4-ben, a Samsung házon belüli megoldása, az Exynos Octa 7 a Note 4-ben (ez egyébként azt is jelenti, hogy ez a processzor jobban teljesített, mint a Snapdragon 805), és a Snapdragon 801 a Galaxy Alpha-ban. Mindez azt mutatja, hogy már korántsem a Qualcomm a király a mobilprocesszorok világában, bár lehetséges, hogy a nyolcmagos, 64 bites Snapdragon 810-zel  ismét visszaszerzi a trónusát. Ha szeretnéd közelebből megismerni a lista aranyérmését, érdemes ide, és ide kattintanod!

Meizu-MX4

Itt a győztes

Mit szóltok ehhez? A kínai telefonok egyre veszélyesebbek, és nincs senki pozíciója bebetonozva a mobilpiacon. Ti milyen készüléket használtok? Esetleg rajta van a listán a mobilotok?

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid