APK fájlok telepítése Androidra

1

A legtöbben a Play Áruházból telepítenek androidos alkalmazásokat, de sok esetben a keresett app nem található meg a Google alkalmazásboltjában. Szerencsére van más mód, hiszen manuálisan is telepíthetünk APK fájlokat a mobilunkra vagy táblagépünkre. Az alábbiakban leírjuk ennek a menetét, és azt is, hogy mire kell mindenképpen odafigyelni.

Már az elején érdemes kiemelni, hogy nem kell megijedni az APK fájloktól, ez egy teljesen természetes és elfogadott alkalmazástelepítési mód, ami sokszor jól jöhet. Amire viszont nagyon figyelni kell, hogy az APK fájlt megbízható helyről töltsük le. Vannak például olyan appok, amiket a Google Play nem támogat, ezeket általában az adott vállalat/fejlesztő weboldaláról tudjuk leszedni.

Amennyiben a letöltött APK fájl hivatalos, megbízható oldalról származik, nyugodtan telepíthetjük manuálisan.

Telepítés lépései:

1. Ismeretlen forrásból származó alkalmazások telepítésének engedélyezése

Az Androidban alapesetben nem engedélyezett a manuális telepítés, de ezt egy egyszerű beállítással módosíthatod. A következő menüpontot kell megkeresi (készülékenként eltérhet a pontos útvonal):

Beállítások -> Biztonság -> Ismeretlen források

(Samsung mobiloknál: Beállítások -> Zárolt képernyő és védelem -> Ismeretlen források)

Ha megvan a megfelelő menüpont, engedélyezd az ismeretlen forrásokat.

2. APK fájl letöltése

Számítógépre töltsd le a kívánt APK fájlt (csak hivatalos, megbízható oldalról!). Tipp: akár közvetlenül a telefonra is letöltheted a fájlt egy mobilos böngészőből, ebben az esetben a következő lépés kimarad.

3. APK fájl telefonra másolása

Csatlakoztasd a telefont a számítógéphez egy adatkábel segítségével. Ezután elképzelhető, hogy a telefon értesítési felületén engedélyezni kell az adatátvitelt. Ha ez megvan, akkor másold a telefon egy tetszőleges mappájába a letöltött APK fájlt, majd válaszd le a készüléket a számítógépről.

4. Telepítés

Nyisd meg a telefon fájlkezelőjét, és keresd meg a mappát, amelybe a fájlt másoltad. (Ha közvetlenül a mobilra töltötted le, akkor a Letöltések mappában lesz.) Ezután bökj az APK fájlra, majd válaszd a Telepítés opciót. Ha ez kész, megjelenik az alkalmazás ikonja a főoldalon, és már lehet is indítani.

Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid