Apple AirTag-szerű nyomkövetővel készül az Oppo

0

A Samsung Galaxy SmartTag már egy ideje forgalomban van, és most nemrég megjelent az Apple AirTag is, ami ugyanúgy egy nyomkövető, így az ötlettel korábban előálló Tile-nak most már kemény konkurenciával kell szembenéznie. A kihívók hamarosan még többen lesznek, az új értesülések szerint az Oppo is készül egy ilyen eszközzel, ami ha minden jól megy, a Smart Tag nevet viseli majd.

A készüléket a népszerű szivárogtató, Digital Chat Station szúrta ki valahol, és még képeket is közzétett róla a saját Weibo-oldalán. Az Oppo nyomkövetője kerek, korong alakú kialakítást kapott, a töltését pedig USB-C csatlakozón keresztül lehet majd intézni, ami a többi gyártó megoldásáról nem igazán mondható el.

Példának okáért a Tile, a Samsung és az Apple nyomkövetői mind CR2032 gombelemekből nyerik a működéshez szükséges energiát, ezek az adott modelltől függően több hónapig, vagy akár egy teljes évig képesek biztosítani az áramellátást. Az Oppo alternatívája határozottan kényelmesebbnek tűnik, viszont a beépített aksit a felhasználó vélhetően nem cserélheti, így ennek a megoldásnak is megvan a maga hátulütője.

Az Oppo Smart Tag szintén UWB, vagyis Ultra Wide Band kapcsolaton keresztül kommunikál majd, ami a Bluetooth nyomkövetéshez viszonyítva jóval pontosabb helymeghatározással kecsegtet. Egyelőre nincsenek információk a specifikációkkal és a várható árral kapcsolatban, illetve azt sem tudjuk, mikor debütál a készülék, így nincs más hátra, mint türelmesen várni a gyártót, hogy leleplezze a részleteket.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid