Árat emelhet a Sony, brutál drága lesz az új csúcsmodell

0

Napokon belül bemutatkozik a Sony új csúcsmobilja, az Xperia 1 IV, aminek már ismerjük néhány fontosabb jellemzőjét, most pedig az áráról is érkeztek információk.

A tavalyi modell, vagyis az Xperia 1 III hivatalos nyitóára 1299 euró volt a kontinensünkön, a hamarosan érkező utód azonban egy kicsit drágább lehet, az egyik szivárogtató szerint 1399 eurót kérnek majd érte. Ez átszámolva 535 ezer Ft, de a magasabb hazai adók és az árfolyamkockázat miatt a magyarországi ár ennél több is lehet.

Ilyen lehet a Sony Xperia 1 IV

A telefon várhatóan 6,5 colos 4K OLED kijelzővel és Snapdragon 8 Gen 1 lapkával érkezik, a legnagyobb újítás azonban kamerák terén várható. Teljesen lecserélik a korábbi, 12 MP-es szenzorokból álló rendszert, és ezúttal három darab 48 vagy 50 MP-es egység kerül a hátlapra. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh lehet, és állítólag 45 W-os gyorstöltést fog támogatni a telefon.

A Sony Xperia 1 IV hivatalos bemutatója május 11-én lesz, ekkor fognak a hivatalos részletek kiderülni. A már említett szivárogtató szerint jön egy olcsóbb Sony mobil is, az Xperia 10 IV, ami 499 eurós (kb. 191 ezer Ft) árat kap. Korábban lehetett hallani egy kompaktabb csúcsmodellről is, az Xperia 5 IV-ről, a friss információk szerint azonban ez nem mostanában érkezik.

Via AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid