Arc alapú azonosítás jön a Facebook Messengerbe

0

Egy érdekes új biztonsági funkciót tervez bevezetni a Facebook, amellyel gyorsan és hatékonyan tudjuk megvédeni az üzeneteinket a kíváncsi szemektől.

A Facebook hamarosan kibővítheti a Messengert egy arcfelismerő funkcióval, amely csak akkor enged majd hozzáférni az alkalmazáshoz, ha mi próbáljuk megnyitni azt.

Amikor bekapcsoljuk az arcfelismerést, választanunk kell majd négy lehetőség közül, amelyek arra vonatkoznak, hogy mikor zárjon le az app. Beállíthatjuk, hogy az elhagyás után azonnal, vagy pedig 1 perc, 15 perc vagy 1 óra elteltével legyen szükség az azonosításra.

A fent látható képernyőképen “Face ID” olvasható, ami ugyebár az Apple levédetett megoldása, de a funkció az androidos alkalmazásban ugyanúgy elérhető lesz. A Messenger valószínűleg minden esetben a telefon saját beépített arcfelismerőjét fogja használni, amennyiben van ilyen az adott készüléken. Arra pedig külön felhívja a figyelmet a Facebook, hogy az arcunk adatait nem továbbítják semmilyen szerverre, csak a mobilon lesznek tárolva.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor vezetik be az újítást, jelenleg tesztelés alatt áll a funkció.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid