Nem lesz idén Xiaomi Mi Pad 5, és az egyik Mi 10 verzió is kimarad

0

A Xiaomi jelenleg is gőzerővel dolgozik következő zászlóshajóin, amelyek februárban debütálhatnak. Volt részünk számos pletykában és szivárogtatásban az elmúlt hetek során, most pedig újabb hírekkel tudunk szolgálni, ám ezek nem lesznek mindenki ínyére. Az új értesülések egy része a kínai gyártó Mi Pad táblagép szériáját érinti, míg a többi a hamarosan érkező Mi 10 modellekkel kapcsolatos.

A hírek forrása ezúttal a Digital Chat Station, szerintük a kínai gyártó idén kevesebb modellel fog készülni, így példának okáért nem érdemes számítani az átlátszó hátlapú Xiaomi Mi 10 Explorer Edition-re. Tavaly óta azért elég sok változatban hozzá lehetett jutni a Xiaomi Mi 9-hez, az átlátszó hátoldalán bíró különlegesség csak egy volt ezek közül.

Egyelőre nem tudni, miért döntenének így a gyártó vezetői, de talán az lehet a háttérben, hogy az előd nem volt képes olyan eladási számokat produkálni, mint amilyeneket elvártak tőle. Persze ezek egyelőre csupán spekulációk.

A másik új értesülés a Mi 10 széria tagjainak kijelzőjével kapcsolatos, állítólag a gyártó, hogy alacsonyan tudja tartani a gyártási és az értékesítési árakat, továbbra is megmarad a Full HD felbontású panelek alkalmazásánál. Mivel ezek a megjelenítők már képesek kellően magas pixelsűrűséget biztosítani, abszolút meg tudjuk érteni a Xiaomi álláspontját. 

Xiaomi Mi Pad 4 Plus

Most pedig jöjjön az igazi fekete leves a kínai gyártó táblagépei iránt rajongóknak. Az új jelentés szerint a Xiaomi idén sem tervezi folytatni az amúgy egész komoly sikereket elérő Mi Pad vonalat, aminek 2018 óta nem jelent meg új iterációja. A Xiaomi Mi Pad 4 továbbra is kapható bizonyos webshopok kínálatában, így aki a gyártótól tabletet szeretne vásárolni, be kell érje ezzel a korábbi modellel. Úgy látszik, hogy a Xiaomi minden erejével az okostelefonok gyártására szeretne fókuszálni, és fejlesztési kapacitásába nem férnek bele a táblagépek, vagy szimplán csak nem sok lehetőséget látnak most ebben a termékkategóriában. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a Mi Pad 4 nem kapta meg a MIUI 11 felületet, és ebben nem is igazán érdemes reménykedni a későbbiekben sem.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid