Árokba hajtott Magyarországon a Google autója

0

Az árokban kötött ki a Google Street View autója, miközben próbálta rögzíteni környezetét, mégpedig itt Magyarországon. A sofőr valamilyen földúton próbált be-, esetleg megfordulni, ám a manőver sajnos rossz véget ért.

A baleset Tolna megyében történt, Kistormáson, melyről a vezess.hu egyik olvasója képeket is készített. A hírek szerint sem személyi sérülés, sem anyagi kár nem történt.

Az autó nyilván azért kószált úttalan utakon, mert a keresőóriás szeretné frissíteni a Street View utcaképet hazánkban, és az egyik felvételeket készítő autójuk munkavégzés közben a már említett módon balesetet szenvedett.

Ahogyan a forrásunk is említi, a Google először 10 évvel ezelőtt küldött kamerás autókat Budapestre, viszont az akkori adatvédelmi biztos aggályai miatt a tevékenységet felfüggesztette az amerikai cég. Nem sokkal később, 2010 és 2011 között a Google spéci autói ismét elkezdték járni az utakat, ám akkor a térképeket szerette volna pontosítani a Mountain View-i óriás. Végül 2013-ban bólintottak rá vezetőink a projekt folytatására.

Akit esetleg érdekelnek a technikai részletek, azoknak eláruljuk, hogy a Google különleges, kifejezetten erre a célra használt autói tetején egy összesen 15 optikát dolgoztató fényképezőgép található, ami 360 fokos fotókat készít. Ha hihetünk a Google kimutatásainak, az utcakép lehetőségével leginkább utazók, turisták, esetleg szállást, netán lakást kereső felhasználók szoktak élni. A Street View a mozgássérülteknek is nagyon hasznos, hiszen a segítségével meg tudják tervezni maguknak a leginkább akadálymentesített útvonalat.

Forrás: Vezess.hu

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid