Átlátszó tévét dobott piacra a Xiaomi

0

A Xiaomi bemutatta a Mi TV LUX OLED Transparent Edition nevű készüléket, ami a világ első tömeggyártásba kerülő átlátszó tévéje.

A Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition egy 55 colos OLED panelre épül, amelynek a legnagyobb érdekessége természetesen az átlátszóság. A kép olyan, mintha lebegne, ez egészen újszerű, különleges látványt nyújt. Kikapcsolt állapotban szintén elég menő, mintha csak egy átlátszó üveglap lenne az asztalon.

A kontrasztarány 150,000:1, kapunk 10 bites színskálát, illetve 93%-os DCI-P3 lefedettséget. A képfrissítés 120 Hz, és támogatott a 120 Hz-es MEMC interpoláció is, amivel a gyengébb tartalmakat lehet felskálázni. A válaszidő pedig mindössze 1 ms, ami szintén kiemelkedő.

A tévében egy egyedileg fejlesztett MediaTek 9650 chipset dolgozik, ami támogatja a Xiaomi saját AI Master Smart Engine képfeldolgozó megoldását, ez rengetegféle képjavító és optimalizációs algoritmust jelent. Az AI Master for Audio technológia pedig figyeli, hogy milyen tartalmat játszunk le, és ennek megfelelően kalibrálja a hangszóróka. Dolby Atmos támogatás szintén van.

A tévé kerete mindössze 5,7 mm vastag, és egy kör alakú talapzaton fekszik. Falra akasztani nyilvánvaló okokból nem lehetséges. Említést érdemel még a rendszer, ami a MIUI egy speciális, tévékre szabott verziója, ez támogatja az Always On megjelenítést is, így amikor a tévé nincs használatban, akkor is lehet rajta képet vagy szöveget megjeleníteni.

A Xiaomi Mi TV LUX OLED Transparent Edition nem lesz olcsó, Kínában átszámolva durván 7200 dollárba vagy 2,1 millió Ft-ba kerül augusztus 16-tól.

 

Egyébként most rengeteg jó Xiaomi cuccot leáraztak, érdemes megnézned az alábbi válogatást:

 

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid