Átment a Google-höz az Apple processzorait tervező főmérnök

0

A Google-nek a minap egy új munkatársa lett Manu Gulati személyében, aki eddig az Apple mikrocsipeket tervező részlegének a vezető mérnöke volt. A változásról az illető úriember LinkedIn profiljáról lehetett tudomást szerezni. És hogy ennek mi a jelentősége? Az, hogy a Google fejesei nagy valószínűséggel saját lapkakészlet fejlesztésén törik az agyukat.

Ha egy olyan vállalat, mint a Google egy ilyen szakembert alkalmaz, akkor az arra enged következtetni, hogy a keresőóriás saját SoC megalkotásán gondolkodik. Persze az is benne lehet a pakliban, hogy a már használatban lévőket szeretné tovább fejleszteni. A Google-nek nincsen saját fejlesztésű lapkakészlete, jelenleg a Pixel mobilokban Qualcomm Snapdragon processzor dolgozik.

Természetesen nem az imént említett úriember az egyetlen, akit a keresőóriás foglalkoztat, avagy foglalkoztatni szeretne. A Google számos olyan állást meghirdetett, amelyek egy ilyen projekt megvalósításához szükségesek, tehát keresnek hardvermérnököt, mobilprocesszor tervezőmérnököt, és más hasonló beosztásban tevékenykedő szakembereket.

Jelen pillanatban a MediaTek és a Qualcomm a két legfőbb mobilprocesszor ellátók. Persze a nagyobb vállalatoknak megvannak a házon belüli megoldásai, gondoljunk csak az Apple-re, a Samsungra vagy a Huawei-re, de ehhez a körhöz nemrég a Xiaomi is csatlakozott. Hogy aztán a Google valóban ilyen jellegű terveket forral-e, és elképzeléseit milyen siker koronázza, azt csak az idő fogja megmondani.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid