Átverés lehet a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition átlátszó hátlapja

0

Az új Xiaomi Mi 8 kapott egy különleges, Explorer Edition kiadást, mely 3D-s arcfelismerővel, kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval, valamint egy érdekes, átlátszó hátlappal büszkélkedhet. Az utóbbi azonban nem egészen az, aminek látszik.

Többen is gyanakodni kezdtek a sajtóképek láttán, ugyanis bár ezeken ngyon jól mutat a telefon hátlapja, illetve a kivillanó belső komponensek, néhány dolog nem stimmel. Aki látott már szétszedett mobilt, illetve egy ilyen készülék alaplapját, az tudja, hogy nem így néz ki.

Maga a chip túl nagy, egy Snapdragon 845-ös lapka kisebb a valóságban, az apró elemek túl szabályosan helyezkednek el, és hűtés nyomai sem látszanak. Ami tehát a Mi 8 Explorer Edition hátlapja alatt látható, annak semmi köze a készüléket működtető valódi komponensekhez, csak egy mutatós dizájnelem.

Két lehetőség is felmerül, az egyik, hogy a hátlap belülről van matricázva, és ami látszik, az tulajdonképpen csak egy kép, ezt azonban tagadják egyes Xiaomihoz közel álló források. A legvalószínűbb az, hogy a látható alkatrészek valóban ott vannak a hátlap alatt, viszont semmilyen valódi funkciójuk nincs, csak egy szépen kinéző 3D-s makettről van szó, a valódi alaplap nem látszik.

Mindez persze nem von le sokat a telefon értékéből, de ha valaki épp a különleges átlátszó hátlap miatt dönt az Explorer Edition változat mellett, akkor nem árt tisztában lennie vele, hogy az valószínűleg nem a valóságot mutatja.

Persze biztosat egyelőre nem tudunk, érdemes megvárni az első szétszedős videókat, hogy kiderüljön az igazság.

Via AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid