Augusztusban indulhat az 5 nanométeres Samsung lapkák gyártása

0

A Samsung már egy ideje fejleszti az 5 nanométeres csíkszélességű EUV mobillapkákat, ám most friss jelentések szerint végre eljutottak arra a szintre, hogy hamarosan megkezdődjön azok tömeggyártása is. A ZDNet értesülései szerint az első ilyen chipset az Exynos 992 nevet kaphatja majd a keresztségben, de az egyelőre még nyitott kérdés, vajon belekerül-e a Samsung Galaxy Note 20 mobilokba vagy sem. 

Egyelőre annyit tudni az Exynos 992 kapcsán, hogy az ARM által fejlesztett vadonatúj Cortex-A78 magokra fog épülni a benne dolgozó processzor, ami pedig a grafikus gyorsítást illeti, egy Mali-G78 GPU-t fognak majd munkára. Elméletileg a lapkakészlet CPU-ja 20 százalékkal lesz gyorsabb, mint a Cortex-A77 magokkal működő Exynos 990, míg a Mali-G77-hez képest 25 százalékkal fog nőni a grafikus teljesítmény az új chip esetében.

Samsung Galaxy Note 20 koncepció

Ipari bennfentesek szerint a Samsung az Exynos 992 lapkát csakis az otthoni piacon értékesített Galaxy Note 20 modellekbe szerelné be, mindenütt máshol pedig Qualcomm Snapdragon 865 chipset zakatolna a csúcskategóriás telefonok burkolata alatt. Ezzel állítólag az a vállalat célja, hogy a helyi érdekeltségű cégeknek bizonyítsa gyártási hatékonyságát. Tekintve, hogy mennyi probléma volt az Exynos lapkákkal, valószínűleg jobban is járnánk egy ilyen változtatással. Azt azonban fontos megjegyezni, hogy mindez egyelőre csak pletyka, hivatalos megerősítés még nem érkezett.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid