Az amerikai fiatalok szerint csak az öregek használnak Androidot

0

Az USA-ban minden eddiginél jobban tarolnak az iPhone-ok, főleg a tinédzserek körében. Lassan 10-ből 9 fiatalnak almás mobilja van, és nem is terveznek váltani, mert az Androidot elavultnak, az “öregek rendszerének” gondolják.

A Wall Street Journal friss cikke szerint az amerikai tinédzserek 87%-a iPhone-t használ, és nagyon sokszor ki is közösítik azokat, akiknek Android mobilja van. Szegénynek és elmaradottnak látják a droidos felhasználókat, illetve az az általános vélekedés, hogy főként az idősebbek használják ezeket a készülékeket.

“Azt mondod nekem 2023-ban, hogy még mindig Droid-od van? Biztosan legalább 50 éves vagy.” – mondta a 20 éves Abdoul Chamberlain online tartalomgyártó egy áprilisban közzétett videójában.

Ennek a vélekedésnek az egyik legfőbb forrás az Apple zárt üzenetküldő rendszere, az iMessage, nagyon sokan ezen keresztül kommunikálnak az USA-ban, és az app más színnel jelöli azokat az üzeneteket, amiket nem iPhone-ról küldtek. Ha valaki például becsatlakozik egy Android mobilról egy csoportos beszélgetésbe, akkor az üzenetküldés átvált SMS-alapúra, drasztikusan leromlik a küldött médiatartalmak minősége, és a kényelmi funkciók nagy többsége szimplán nem fog működni.

Többek között ezek miatt is gondolhatja sok amerikai fiatal, hogy elavult az Android rendszer, pedig valójában az Apple korlátozza le a lehetőségeket. A Google egy ideje már kampányol azért, hogy az almás cég is álljon át az egységes RCS (Rich Communication Services) technológiára, ami egy sokoldalú, fejlett csevegési protokoll végponti titkosítás támogatással és számos funkcióval. A keresőóriás már ezt használja, és más helyeken is lehet találkozni vele, gyakorlatilag pontosan arra képes, mint a legtöbb modern csevegő (WhatsApp, Messenger, stb.).

A Google az alábbiakat írta egy korábbi blogbejegyzésben:

Az RCS-t úgy tervezték, hogy univerzálisan működjön, így függetlenül attól, hogy hol élsz, ki gyártja a telefonodat, vagy milyen rendszerrel működik, ugyanazt a csevegési élményt élvezheted. Ma már az összes nagy mobilszolgáltató és gyártó szabványként alkalmazza az RCS-t – kivéve az Apple-t. Az Apple nem hajlandó elfogadni az RCS-t, és továbbra is az SMS-re hagyatkozik, amikor az iPhone-felhasználók üzeneteket küldenek az Android-telefonnal rendelkezőknek, ami azt jelenti, hogy a csevegésük az 1990-es években ragadt.

Magyarországon, illetve egész Európában mindez nem annyira érzékelhető, hiszen nálunk jóval kisebb az Apple részesedése a mobilpiacon, emiatt az iMessage is kevésbé elterjedt. Világszinten azért még mindig 71%-os az Android telefonok aránya, és “csak” a felhasználók 28%-a rendelkezik iPhone-nal.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid