Az amerikai tinik szinte már csak iPhone-t használnak

0

Az USA-ban eddig is az iPhone-ok domináltak, egy friss jelentés szerint azonban az amerikai tinédzserek körében brutális az Apple fölénye, alig akar valaki Android rendszerű telefont használni.

Piper Sandler befektetőcég nemrég készített egy kutatást, amelyben 7000 amerikai tinit kérdeztek meg 47 államból. A válaszadók átlagéletkora nagyjából 16 év volt, és az eredmény egy kicsit sokkolónak tűnhet: 88%-uk iPhone-t használ, és 90%-uk azt nyilatkozta, hogy a következő telefonjuk iPhone lesz. Vagyis 10 tinédzserből csak 1-nek van androidos telefonja.

Miért vesz (pontosabban kap) ennyi amerikai fiatal iPhone-t? Nem akarjuk elvitatni az almás telefonok erényeit, de ennek a nagy fölénynek minden bizonnyal a divat az oka. Az iPhone menő, a legtöbben ilyen mobilt használnak, és sok esetben ki is közösítik azokat, akiknek Android készüléke van.

A megkülönböztetésben egyébként az Apple is sáros, az iMessage csevegő alkalmazásban ugyanis más színnel jelölik azokat a partnereket, akik Android eszközről írnak. Normál esetben kék buborékban jelennek meg a bejövő üzenetek, az androidos felhasználók írásai azonban zöld jelölést kapnak. Ennek az oka alapvetően az, hogy bizonyos funkciók náluk nem érhetők el, de a fiatalok sok esetben a kirekesztés lehetőségét látják ebben. Sajnos létező probléma, hogy kicsúfolják azokat a tiniket, akiknek zölddel jelennek meg az üzenetei, és van egy olyan mondás is, hogy “green texts don’t get texts back”, ami annyit jelent, hogy a zöld üzenetekre nem válaszolnak.

A teljes amerikai lakosság körében egyébként 50%-os az Apple részesedése, 2020-ban minden második eladott telefon iPhone volt az USA-ban. Más régiókra persze ez már nem igaz, Európában például nagyon erős volt tavaly a Samsung, a Huawei és a Xiaomi is.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid