Az Android 12 natívan támogatja majd a külsős alkalmazásboltokat

0

Az Android alkalmazásokat nem csak a Google Play Áruházból, illetve manuálisan lehet telepíteni, léteznek külső alkalmazásboltok is, ugyanakkor ezeknek a használata még mindig körülményes. Ha hihetünk a legfrissebb értesüléseknek, akkor ez hamarosan változni fog. 

A Google blogbejegyzése szerint az Android 12-ben már teljesen máshogy fognak menni a dolgok. Az XDA fejlesztők beleásták magukat a forráskódba, majd ezt követően részletezték, hogy milyen változásokra lehet számítani az új rendszer kapcsán. Az egyik nagy újítás, hogy az Android 12 már natívan támogatni fogja ezeket a külsős app boltokat.

Az új rendszer lehetővé teszi majd, hogy a külsős alkalmazásboltok ne csupán telepíthessék az applikációkat, hanem egyúttal automatikusan frissíthessék is azokat. Ez persze továbbra sem fog menni a felhasználó beleegyezése és engedélye nélkül, akinek hozzáférést kell adnia a belső tárhely kezeléséhez. Ugyanakkor ez csupán egy egyszeri engedély volna, amit többé nem kérne újra a rendszer, akárcsak a Google Play Áruház esetében.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid