Az Android 12-vel már azelőtt elindíthatod a játékokat, hogy teljesen letöltötted volna őket

0

Bizonyára vannak néhányan, akiknek ismerős a probléma, hogy sokat kell várni, mire egy több gigabájtos játékot letöltesz, telepítesz, és csak ezek után tudod elindítani. A Google azonban megoldja ezt az Android 12-vel, ugyanis akár másodpercekkel a letöltés megkezdése után már futhatnak is egyes játékok.

A Google nemrég bejelentette, hogy az Android 12-ben lesz egy úgynevezett “play as you download” funkció, ami azt jelenti, hogy már a letöltés közben el lehet majd indítani a játékokat. Ezzel bizonyos címeknél akár másodpercekkel a letöltés megkezdése után már futhat is a játék, és még a legrosszabb esetben is felére csökken az az idő, amit az indításig várnunk kell.

Az ötlet nem teljesen új egyébként, PC-n és konzolokon léteznek már hasonló megoldások, de okostelefonon eddig nem igazán volt ilyen, pedig sokszor hasznos lehet, ha gyorsan el tudjuk indítani az új játékokat.

A megvalósításhoz viszont valószínűleg a fejlesztők közreműködésére is szükség lesz, úgy kell majd megírni a játékokat, hogy támogassák az Android 12 új funkcióját, és az egyes játékelemek a legoptimálisabb sorrendben töltődjenek le, hogy hamarabb el lehessen indítani őket.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid