90 wattos gyorstöltésen dolgozhat a Huawei

0

Jelen pillanatban a leggyorsabb töltési metódus, amit a szebb napokat is látott Huawei biztosítani tud, az a 66 wattos Super Charge. A töltési módozat a Mate 40 mobilokkal együtt debütált, és azóta nem érkezett olyan megoldás a kínai gyártótól, ami lekörözte volna ezt. A Digital Chat Stadion néven futó szivárogtató értesülési szerint azonban a Huawei nagyon is dolgozik egy új megoldáson, ami ha minden igaz, akkor már 90 wattal tudja majd táplálni a jövő mobiljait.

A már említett 66 wattos megoldás nem csupán a Mate 40 mobiloknál, hanem a Huawei Nova 8i esetében is bevezetésre került. Utóbbi készüléknek egy 4300 mAh-s akkumulátora van, ezt a megfelelő adapterrel akár 38 perc alatt újra lehet teljesen tölteni, és nagyjából 17 perc kell a 60 százalékos kapacitás eléréséhez. Viszont egy 90 wattos megoldás ennél is gyorsabb tempóval kecsegtetne.

Digital Chat Station általában megbízható infókat közöl, de ha igaza is van, és valóban készül egy ilyen töltési megoldás, az még nem jelenti azt, hogy a Huawei P50 telefonokkal együtt eljut a felhasználókhoz. A 3C hivatala ugyanis nemrégiben tanúsítványi eljárás alá vetett egy készüléket (vélhetően valamelyik P50 modellt), amelynek a belsejében Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet teljesített szolgálatot LTE modemmel, és ez a telefon “csak” 66 wattos töltési támogatással rendelkezett. Ki tudja, talán a Kirin 9000 lapkakészlettel szerelt, 5G kompatibilis modell támogatni fog egy ennél is gyorsabb töltési metódust, de biztosat egyelőre nem tudunk.

A legfrissebb hírek szerint egyébként 2021-ben elmarad a Huawei Mate 50 széria leleplezése, így aztán idén csak a P50 modellek szerepelhetnek, mint Huawei zászlóshajók. Ha minden jól megy, akkor a Huawei P50 készülékeket július 29-én fogják teljesen bemutatni, habár ezt a dátumot egyelőre nem erősítették meg hivatalos források.

Még a Mate 40 sorozat bemutatóján a cég vezérigazgatója, Richard Yu elárulta, hogy nem csupán 120, de még 200 wattos töltéssel is kísérleteztek a színfalak mögött. Ám egyelőre ezeket a metódusokat nem teszik elérhetővé, mivel még nem igazán kiforrott a technológia. Mivel a cég a közelmúltban engedélyt kapott egy 135 wattos töltő alkalmazására, az is lehet, hogy a pletykában szereplő 90 wattos töltő metódus csupán egy átmeneti megoldás lesz a nagyobb durranás előtt, feltéve, hogy a hírek igazak, és valóban készül ilyesmi a Huawei műhelyében.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid