Az Android felhasználók hűségesebbek, mint iOS-es társaik

0

Az Android és az iOS a világ két legelterjedtebb mobil operációs rendszere, a két legnagyobb rajongótáborral. A CIRP nevű elemzőcég érdekes megállapításokat vont le a legutóbbi kutatásuk során, szerintük az Android felhasználók hűsége a platform iránt sosem látott magasságokba emelkedett, megelőzve iOS párti társaikat.

Az elemzők a következtetéseket az aktivált okostelefonok mennyisége alapján vonták le, számolva a felhasználók által korábban használt eszközök operációs rendszerével is. A kutatás alapján az iOS operációs rendszer felhasználói 91 százalékban maradnak hűek az ökoszisztémához, míg ugyanez az arány androidosok esetében 92 százalék. A különbség nem égbekiáltó, elsődleges oka viszont az Android rendszerrel rendelkező eszközök sokkal szélesebb választékában keresendő. Az elemzők úgy vélik, idén ismét az iOS felhasználók lojalitása lesz a mérvadóbb, az év valamely pontján mindenképpen fordulni fog a jelenlegi tényállás.

Mike Levin, a CIRP társalapítója azt nyilatkozta, hogy az Android felhasználók platform lojalitása még sosem volt ilyen magas arányú. Egyébként a mobilrendszerek iránti hűség az elmúlt negyedévek során általában véve is sokat nőtt, aminek az okai a különböző rendszerspecifikus funkciók, és az ökoszisztémák konzisztenciájában keresendő, hiszen ezek mindkét tábor számára nagyon fontosak. Másrészről nem kevés idő megszokni egy új operációs rendszert, így egyre kevesebb felhasználó hajlandó a váltásra. Ráadásul az újabb készülékek megbízhatósága szintén egy olyan jellemző, ami csökkenti a váltáshoz szükséges motivációt – derült ki a szakértő nyilatkozatából.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid