Az AnTuTu szerint ezek voltak a leggyorsabb mobilok márciusban

0

Az AnTuTu benchmark alkalmazás minden hónapban kiad egy összesítőt, amely megmutatja, hogy mely lapkakészletek, illetve okostelefonok szerzik a legnagyobb pontszámot a tesztek futtatása során. Jelenleg a Snapdragon 8 Gen 3 és a Dimensity 9300 a két legerősebb chipset, közülük is a Qualcomm chipje az, amely megszerezte előző hónapban az aranyérmet.

Egy AnTuTu összesítőre olyan okostelefon kerülhet fel, amelynek legalább 1000 példányán lefuttatták a szintetikus tesztet. Azt is érdemes tudni, hogy a toplista kizárólag kínai forgalmazásban lévő modelleket foglal magában.

Márciusban a leggyorsabb zászlóshajó kategóriás okostelefon az Asus ROG Phone 8 Pro volt, Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel, 16 GB RAM-mal és 512GB háttértárral, a készülék 2 141 448 pontos eredményt szerzett. A második helyezett az Oppo Find X7, amelynek borítása alatt MediaTek Dimensity 9300 zakatol, 16 GB RAM-mal és 1 TB háttértárral megfejelve. A mobil összesen 2 138 119 pontot gurított.

A bronzérmet a Vivo alá tartozó iQOO márka 12-es sorszámú zászlóshajója szerezte, ennek meghajtásáról szintén Snapdragon 8 Gen 3 gondoskodik, amelyet 16 GB operatív memória és 512 GB belső tárhely egészít ki. A készülék 2 110 595 eredménnyel zárta március hónapot.

Márciusban a negyedik leggyorsabb okostelefon a Red Magic 9 Pro+ volt, ebben is Snapdragon 8 Gen 3 teljesít szolgálatot, 16 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel, őt a Vivo X100 Pro követi Dimensity 9300-zal 16 GB RAM-mal és 1 TB belső tárhellyel. A top 10-es listán még az iQOO Neo 9 Pro, az iQOO 12 Pro, a Vivo X100, a Nubia Z60 Ultra és az Oppo Find X7 Ultra szerepel.

Érdekes módon a listán egyetlen Xiaomi márkájú készülék sem található, ami vagy azt jelenti, hogy a vállalat mostanában nem igazán optimalizálja okostelefonjait az AnTuTu tesztekre, vagy azt, hogy a Xiaomi zászlóshajók mostanában nem tudják felvenni a versenyt a kihívókkal teljesítmény és stabilitás szempontjából.

 

Ezt az írást a szokásos közhellyel szeretnénk zárni, mely szerint egy benchmark eredmény még nem feltétlenül mutatja meg, hogy az adott okostelefon mennyire használható a való életben, a gördülékeny felhasználói élmény rengeteg mindennek lehet a függvénye. Használjátok valamelyik készüléket az itt felsoroltak közül?

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid