Az Apple egyik vezetője beszólt az androidos gyártóknak

4

Az Apple marketingrészlegének vezetője, Phil Schiller komoly kritikát fogalmazott meg az androidos konkurenciával kapcsolatban, szerinte ugyanis sikertelenül próbálják őket másolni.

Egész pontosan az iPhone X-ben megjelent Face ID arcfelismerésről van szó, amely az Apple egyik legnagyobb újítása volt idén. Phil Schiller azt nyilatkozta egy holland lapnak, hogy az androidos hasonló próbálkozások közül “mind bűzlik”, ugyanis annyira egyedi a fejlesztésük, hogy azt más nem képes megvalósítani.

Phil Schiller, az Apple marketingrészlegének vezetője

A marketingvezető bővebben is kifejtette, hogy a többi megoldás nem úgy működik mint az övék, ugyanis náluk éveken át a home gomb (Touch ID) volt az iPhone-ok egyik központi eleme, és ezt kellett kiváltania a Face ID-nek, ami szintén rengeteg feladatot lát el. Ehhez sok problémát kellett megoldaniuk, és más gyártók próbálkozása egyáltalán nem hasonlít az ő technológiájukra, a Face ID teljesen egyedi lett szerinte.

Honor bemutató

Mindez elég elfogultan hangzik, ami nem is meglepő, hiszen az Apple egyik kulcsfigurájáról van szó. Persze azért nem érdemes ennyire leírni a konkurenciát, hiszen a Honor már be is mutatott egy nagyon hasonló technológiát, ami állítólag még pontosabb is, és jövőre vélhetően több androidos csúcsmobilban is megtalálható lesz hasonló funkció.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid