Az Apple egyik vezetője szerint a Samsung folyamatosan másolta az iPhone-okat

0

A napokban volt 15 éves az első iPhone, és az alkalomból a The Wall Street Journal készített egy rövid dokumentumfilmet, ami ezt a másfél évtizedet veszi végig. Az Apple több magas rangú emberét megszólították, akiktől kaphatunk némi bepillantást az almás vállalat és a Samsung kezdeti rivalizálásába is.

Az Apple és a Samsung közötti korábbi jogi csatározások, amelyek szabadalomsértésekről szóltak, peren kívüli megállapodással értek véget, aminek a részletei nem nyilvánosak. Az viszont tisztán látszik, hogy az almás vállalatnál még most is meg vannak győződve arról, hogy a Samsung számos alkalommal tőlük másolt, gyakorlatilag ellopta a technológiáikat.

Az első iPhone-t 2007. június 27-én mutatták be, és kétségtelen, hogy egy úttörő készülék volt, ami átformálta a mobilos piacot. Erről szól a The Wall Street Journal nemrég megjelent videója, amelyben többek között Tony Fadell, az iPhone egyik megalkotója, illetve Greg Joswiak, az Apple marketigfőnöke is megszólal.

samsung-galaxy-s4-vs-apple-iphone-5

Az egyik szegmensben arról beszélnek, hogy az androidos gyártók, különösképpen a Samsung hatására hogyan nyertek teret az egyre nagyobb kijelzők, és hogy ez milyen hatással volt az Apple-re. Erre Joswiak azt elevenítette fel, hogy mennyire idegesítő volt, amikor a Samsung őket másolta. Szerinte ellopták a technológiáikat, és gyenge másolatokat dobtak piacra megnövelt méretű kijelzővel.

“Ők [a Samsung]idegesítőek voltak” – mondta, hozzátéve, hogy “És idegesítőek voltak, mert, mint tudják, lenyúlták a technológiánkat. Fogták az általunk létrehozott innovációkat, és elkészítették annak egy gyenge másolatát, csak egy nagyobb képernyőt tettek rá. Szóval igen, nem voltunk túlságosan elégedettek”.

A korai androidos telefonok alap formája (érintőkijelző + előlapi gomb) valóban sokat merített az iPhone-ból, ugyanakkor az Apple is sok mindenben követte a trendeket a későbbiekben, és rengeteg újítást lestek el olyan vállalatoktól, mint a Samsung. A már említett nagy méretű kijelzők csak egy példa a sok közül, de említhetnénk akár az AMOLED technológiát vagy az előlapi gombok elhagyását is (ezt szintén a Samsung lépte meg hamarabb a Galaxy S8 mobilokkal).

A teljes videó itt nézhető meg angolul.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid