Az Apple letaszította a trónról a Samsungot

4

A mobilos iparág egyik vezető kutatócége, a Gartner közzétette legfrissebb eredményeit, amik azt mutatják, hogy 2014 utolsó negyedévében az Apple több okostelefont adott el, mint a Samsung, és ezzel az almás cég átvette a legnagyobb mobilgyártó szerepét.

Az októbertől decemberig tartó időszak alatt 74.8 millió iPhone talált gazdára, míg a Samsung eredménye “csak” 73 millió darab volt. A különbség ugyan nem annyira jelentős, de mindenképpen érdekes a fordulat. Egy évvel korábban a Samsung még 83.3 millió mobilt adott el, míg az Apple csak 50.2 milliót.

Mi állhat az Apple sikerének hátterében a szokásos dolgokon kívül? Nos, mint tudjuk az almás cég egészen 2014-ig várt azzal, hogy “normális” méretű kijelzőkkel szerelje fel mobiljait. Valószínűleg rengeteg iPhone-rajongó várta ezt a lépést, és így sokan döntöttek úgy, hogy itt az ideje lecserélni a korábbi, apró kijelzővel szerelt mobiljukat.

galaxy-s6-edge-angle

Ami pedig a Samsungot illeti, még nincs veszve minden. A napokban leleplezték a Galaxy S6 és S6 Edge modelleket, amik szintén egy régi hiányosságot küszöböltek ki, hiszen a műanyag házat egy minőségi, fémből és üvegből álló borítás váltotta fel. A Samsung rekord eladásokra számít az S6 esetében, és persze a szintén fémházas Galaxy A és E szériáról sem szabad elfelejtkeznünk.

Gartner

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid