Az Apple leutánozza az Android minta alapú képernyőzárát

0

Jelenleg azért pereli az Apple a Samsungot, amiért az övéhez hasonló “slide-to-unlock”, azaz csúsztatásos képernyőzárat használ. A tét több 100 millió dollár, de eközben az almás cég egy olyan feloldási technikán dolgozik, ami erősen hasonlít az Android minta alapú mechanizmusára.

Persze nem egy az egyben másolnák azért le a technikát, inkább annak a továbbfejlesztésén dolgoznak. Az Apple megoldásában a pontok helyei módosíthatók lesznek, ráadásul kiegészülnek láthatatlan pontokkal is, és így csak az tudja majd feloldani a képernyőt, aki tudja, hogy hol vannak ezek.

apple-pattern-unlock

A variációk számát is megsokszorozzák azzal, hogy nem csak az érintett pontok sorrendje számít majd a feloldásnál, hanem a sebesség, illetve, ha közben valahol megáll az ujjunk csúsztatás közben. A beállításnál pedig kijelzi majd a rendszer, hogy mennyire is erős, nehezen kitalálható mintát állítottunk be.

apple-pattern-unlock-2

Összességében valószínűleg nem egy rossz ötlet a fejlesztés, de abban nem vagyunk biztosak, hogy szükség van ilyen komplikált képernyőfeloldási mechanizmusra.

AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid