Az eddigi legvékonyabb kávájú mobillal készül a Sharp

0

Sokan nem tudják, de nem a Xiaomi indította el a kávamentesítő mozgalmat a telefonoknál, hanem a Sharp, amely már jóval hamarabb adott ki szinte keret nélküli kijelzővel ellátott mobilt. Most újabb nagy dobással készül a japán gyártó, és azt is elárulta, hogy mire számíthatunk.

A Sharp közleménye szerint az eddigi legnagyobb “full screen” mobillal készülnek, de ez valószínűleg nem a kijelző méretére, hanem sokkal inkább a megjelenítő/előlap arányra utal. A gyártó azt is elárulta, hogy 84.95% lesz ez az érték, ami jobb a Galaxy S8 és S8+ modelleknél (83.6% és 84%) és a Xiaomi Mi MIX-nél (83.6%) is. Persze a kínai gyártók sokszor dobálóznak 90%-os kijelző/előlap aránnyal, de ezek messze állnak a valóságtól.

A Sharp Aquos S2-ről van szó egyébként, amely a japán vállalat saját Free Form Display (FDD) technológiáját használja majd. Ez annyit jelent, hogy el tudnak szakadni a szokásos téglalap formától, és megoldható lesz például egy kivágás a szelfikamerának.

Korábbi FDD prototípus a Sharptól:

Az újdonság 3 oldalt minimális kávát kap a gyártó szerint, tehát alul valószínűleg marad némi keret. Azt is elárulta a Sharp, hogy a végső céljuk az előlap 100%-át borító kijelző, de sajnos ez most még nem kivitelezhető.

Hardveres téren Snapdragon 630 vagy 660 processzorra, 4 GB RAM-ra, 12 megapixeles hátlapi duál kamerára, valamint 8 megapixeles előlapi egységre számíthatunk. A bemutató augusztus 8-án lesz Pekingben, és 14-én már meg is jelenhet a mobil.

forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid