Az egy éves Snapdragon procis Galaxy S10+ alázza játékokban a Galaxy S20+ Exynos verzióját

0

Egy meglehetősen érdekes videó került fel a YouTube-ra, amelyben egy tavalyi Samsung Galaxy S10+ és a friss Galaxy S20+ teljesítményét vetik össze játékok futtatása során.

A teszt érdekessége, hogy az S10+-ból egy olyan verziót használtak, amelyben a Snapdragon 855 dolgozik, az S20+ esetében pedig egy Exynos 990-es variánsról van szó. Vajon hogyan teljesít a tavalyi Qualcomm lapka a Samsung saját fejlesztésű friss hardverével szemben? Nos, meglepően jól!

Már az első játék, az NBA2K20 betöltésénél szerez egy kis előnyt a Galaxy S10+, ám az igazi érdekesség a futtatás során történik. Kis idő elteltével a Exynos 990 túlmelegszik, így a rendszer korlátozza a teljesítményét, emiatt rendesen leesik az képkockasebesség. Végül a Galaxy S10+ átlagosan 54 fps-sel tudta futtatni a játékot, az S20+ pedig 39 fps-sel, ami elég jelentős különbség az előd javára.

A PUBG Mobile esetében nagyon hasonló a helyzet, a Snapdragon 855-tel szerelt tavalyi csúcsmobilon 59 fps-sel lehetett játszani átlagosan, az Exynos 990-nel szerelt idei zászlóshajón pedig 40 fps-sel.

Természetesen a képernyők felbontása és képfrissítése azonos volt (1080p@60Hz) a teszt során, és ez egyes játékok között megvárták, míg lehűlnek a készülékek.

Mondhatnánk, hogy nem fair a teszt, hiszen mindkét generáció megjelent Snapdragon és Exynos processzorral is, és nem az egyforma modelleket hasonlítják össze. A hangsúly azonban itt pont azon van, hogy mekkora a különbség a kétféle lapka között, legalábbis játékok terén biztosan, hiszen a Qualcommnak az egy évvel korábbi hardvere is látványosan felülmúlja a friss Exynos chipet. Milyen kár, hogy nálunk mindig az Exynos verziók kerülnek forgalomba…

Via GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid