Az EU kötelezővé tenné az egységes töltőket a telefonoknál és más kütyüknél

0

Az Európai Bizottság a mai napon egy javaslatot terjesztett elő, amely szerint az Európai Unióban értékesített valamennyi telefon, táblagép és fejhallgató közös töltőporttal kell, hogy rendelkezzen.

Amint arról a Reuters beszámolt, az EU támogatja, hogy minden népszerű kütyühöz egyetlen töltő legyen, ez csökkentené a környezetterhelést, valamint megkönnyítené a fogyasztók életét, hiszen a különböző szabadalmaztatott csatlakozók helyett csak egyetlen töltőt kellene maguknál hordaniuk, ami az összes kütyüjükhöz jó lenne.

Bár nincs kifejezett említés arról, hogy mi lenne a javasolt közös szabvány, valószínűleg az USB-C lesz az, mivel ez a leggyakrabban használt töltőcsatlakozó az eszközökön, különösen az androidos oldalon. A javaslatban az is szerepel, hogy a készülékek dobozában ne legyen töltő, amit néhány márka már be is vezetett, a környezetvédelemre hivatkozva (miközben saját gazdasági érdekeiket is szolgálják).

A legtöbb androidos készülék USB-C portot használ töltésre, és a tartozékgyártók is áttértek az USB-C-re a fejhallgatók, külső akkumulátorok stb. esetében. Sőt, sok új laptop is USB-C-n keresztül töltődik. Tekintettel arra, hogy a legtöbb Android-eszköz már most is közös portot használ, ez a javaslat egy márkát fog leginkább érinteni – az Apple-t. Az iPhone, a belépő szintű iPad és az AirPods mind a gyártó saját lightning portját használja töltéshez. Az Apple saját kütyüi, például a prémium kategóriásabb iPadek és MacBookok pedig már USB-C-t használnak, így nincs logikus oka annak, hogy az iPhone-okon miért van még mindig lightning.

Forrás, via XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid