Számítógépre való letöltés funkciót tesztel a YouTube

0

Telefonon egy ideje már le lehet menteni a YouTube-videókat, hogy később offline is meg lehessen nézni őket, legalábbis a Prémium előfizetőknek, most pedig az asztali verzióban is elkezdte tesztelni a funkciót a Google.

A YouTube-videók letöltésére valamiért hatalmas igény van, és létezik is számos megoldás, de ezek egy része eléggé kétes eredetű, sokszor reklámokkal, felugró ablakokkal és átirányításokkal teli oldalakon kell átverekedni magunkat a sikerhez. A legjobb nyilván az lenne, ha maga a Google kínálna ilyen megoldást, és szerencsére ez nincs is messze, mert elkezdték tesztelni a videók mentését az asztali böngészős felületen.

Ha te is szeretnéd kipróbálni, és YouTube Prémium előfizető vagy, akkor erre a linkre kattintva tudod aktiválni a funkciót. Lépj be a fiókoddal ha eddig nem tetted volna, majd görgess le a “Download videos from your browser” részig, és kattints a “Try it out”, vagyis “Kipróbálom” gombra.

Ezután nincs más dolgod, mint megnyitni egy YouTube-videót, és a Megosztás gomb mellett meg fog jelenni egy új, Letöltés opció is. (A YouTube fel fogja ajánlani az asztali app letöltését első alkalommal, de ez nem kötelező.)

Egészen 1080p felbontásig van lehetőség letölteni a videókat, amelyek ezután egy listába kerülnek, ahonnan az összes offline tartalom elérhető.

Ez egyelőre egy kísérleti funkció, és elméletileg csak korlátozott ideig tart a tesztelése, de később várhatóan szélesebb körben is bevezetik.

Forrás: AndroidPolice, Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid