Az Instagram leszámol a kamu követőkkel és lájkokkal

0

Az Instagram egy elképesztően népszerű közösségi platform, melynek segítségével a kellő mennyiségű követői aktivitás mellett akár még pénz is kereshető, ha a felhasználó influencer babérokra tör. Akadnak viszont olyanok, akik csalnak a cél érdekében, és kamu profilok hamis lájkjaival futtatják fel oldalukat. Ellenük indul most harcba az oldal.

Az Instagram fejlesztői egy blogposztban nemrégiben azt írták, hogy szeretnének a felhasználók számára valódi élményeket, és igazi interakciókat, illetve azok lehetőségét biztosítani. Ennek viszont nem lehet a része semmilyen harmadik féltől származó alkalmazás, melynek célja az aktivitás mesterséges fokozása.

A közösségi oldal a jövőben új algoritmusokat fog alkalmazni az ilyen fiókok szűrésére, és a nem autentikus aktivitás megszüntetéséra, vagyis a kamu lájkok, követések és kommentek ideje lejárt. Az oldal egyelőre csak figyelmezteti azokat a felhasználókat, akiknél kimutatható ezeknek az applikációknak a jelenléte, és közben kéri, hogy változtassanak jelszót, így az aktivitásnövelő alkalmazások többé nem tudnak hozzáférni a profilhoz.

Azt sem szabad elfeledni, hogy az Instagram adatok kiadása harmadik felek számára hatalmas biztonsági kockázatot jelent, hiszen azokkal bármikor vissza is lehet élni. Az is megeshet, hogy az érintett személy nem is tud a profilján ólálkodó külső appok jelenlétéről, de szerencsére ebben az esetben is kapni fog egy értesítést.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid