Az Intel megkapta az engedélyt, szállíthatnak a Huaweinek

0

Jelen pillanatban még nagyon bizonytalan a Huawei helyzete, és úgy tűnik, minden azon múlik, hogy az USA kereskedelmi hivatala enyhít-e a szankciókon, illetve ad-e speciális engedélyt azoknak az amerikai vállalatoknak, amelyek szállítanának a kínai gyártónak. Most ezen a téren történt némi előrelépés.

Sok amerikai vállalat adott be kérvényt, hogy kereskedhessenek a Huaweijel, de eddig nem igazán voltak azzal kapcsolatos hírek, hogy valamelyik ezek közül zöld utat kapott volna a hatóságoktól. Most azonban megtört a jég, ugyanis úgy tűnik, hogy az Intel megkapta a szükséges licenceket, és így már legálisan is szállíthatnak alkatrészeket a kínaiaknak.

Sajnos azonban az Intel nem jelent megoldást a Huawei egyik legnagyobb problémájára, ami a mobilos processzorhiány. A saját fejlesztésű Kirin chipeknek jelen állás szerint befellegzett, mivel nincs, aki legyártsa őket. Így máshonnan kell beszerezniük a lapkákat, és erre két főbb opciójuk maradt, a Qualcomm és a MediaTek. Mindkettőre vonatkoznak a tiltások, de a Huawei már megerősítette, hogy a Qualcomm is adott be kérelmet, arról azonban még nincs hír, hogy megkapták-e a szükséges engedélyeket.

Az Intel hardverei a Huawei notebookjaiban teljesítenek szolgálatot, amelyek messze nem annyira hangsúlyosak, mit a telefonos üzletág, tehát a mostani csak egy kisebb győzelem a vállalat számára. Mindenesetre ez már jól jelzi, hogy zajlik a kérelmek elbírálása, és hamarosan talán több amerikai vállalat is megkapja a szükséges engedélyeket.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid