Az LG ideiglenesen letett arról, hogy Apple cuccokat áruljon

0

Sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy a telefonos világból kilépő LG a saját dél-koreai boltjaiban a kiürült mobilos sarkok helyén Apple cuccokat, iPhone-okat és más portrékákat szeretne árulni. Nagyon sokan nem nézték jó szemmel a két cég közötti tárgyalásokat, ám most úgy fest, az LG egyelőre letett arról a szándékáról, hogy az almás gyártó termékeit forgalmazza Best Shop üzleteiben. 

A dél-koreai kormánynak van egy olyan rendelkezése, ami a kisebb kereskedelmi résztvevők érdekeit védi, azáltal, hogy megakadályozza a nagyobb gyártókat, hogy konkurens cégek termékeit forgalmazzák a saját üzleteikben. Ugyanis ha így tesznek, akkor azzal a vásárlókat elvonhatják a kisebb üzletektől, amelyeknek így is akad bőven baja a globális járvány miatt.

Ugyanakkor a Samsung sem repesett az LG ötletéért, mivel attól tartott, hogy az iPhone-ok térnyerése veszélyeztetheti az általuk gyártott 5G-s telefonok részesedését a hazai piacon. Mivel az LG összesen több, mint 400 Best Shop bolttal rendelkezik Dél-Koreában, a félelem talán nem alaptalan.

Nem egészen tiszta, hogy most a kormányzat vagy a Samsung nyomásának engedve, de az LG egyelőre letett arról, hogy Apple telefonokat és más kütyüket forgalmazzon saját márkaboltjaiban. Azt is beszélik, hogy az LG berkein belül is akadnak aggályok az üzleti megállapodással kapcsolatban. A kételkedők szerint az Apple termékek értesítése elvonná a munkaerőt és az erőforrást a saját portékáktól, illetve az is felmerült, hogy a megállapodás befolyásolná a háztartási gépek fogyását is, főleg azokét, amelyek egy adott platformhoz kötve különböző okos funkciókkal rendelkeznek.

Aztán arról is hallani, hogy az Apple és az LG sem tudott megegyezni érdemben egymással. Az LG szerette volna, ha az Apple cuccai minden Best Shopban megtalálhatóak, ám az almás cégnek csak nagyjából 200, vagyis a boltok kevesebb, mint fele felelt meg az elvárásoknak. Egyelőre tehát nem lesz Apple sarok egyetlen dél-koreai LG márkaboltban sem, de a döntést a vállalat csupán ideiglenesnek tartja.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid