Az Oppo is saját processzort fejleszt

0

A házon belül fejlesztett processzorok előnyeit hosszan lehetne ecsetelni: a jobb optimalizáció és a függetlenség mellett nyilván a költséghatékonyság is szerepel az érvek listáján. Nem ők kezdték el, de mégis az Apple kapta a közelmúltban a legnagyobb rivaldafényt az M1 lapkával, aztán a Google is belépett a sorba a Pixel 6 modelleket hajtó Tensor chippel, most pedig olyan híreket hallani, hogy az Oppo is házon belül szeretne lapkát fejleszteni.

Az Oppo ott van az 5 legtöbb okostelefongyártó között világviszonylatban, így megvan minden erőforrásuk ahhoz, hogy megvalósítsanak egy ilyen projektet. A Nikkei Asia nemrégiben publikált jelentése szerint a kínai cég már tervezi is egyedi chipjét, amelyet valamikor 2023 folyamán bele is fognak építeni az akkor aktuális zászlóshajójukba. Az értesülések szerint a TSMC 3 nanométeres gyártási eljárásával készül majd ez a bizonyos saját fejlesztésű lapkakészlet.

Az Oppo eddig mindig Qualcomm vagy MediaTek chipeket használt, de vélhetően tőlük is szeretnének függetlenedni. Olyan gyártók nyomdokaiba lépnek, mint a Samsung, az Apple vagy a Google. Az illusztris sort lehetne folytatni a Huaweijel is, mivel nekik is volt házon belül fejlesztett lapkájuk, ám az amerikai kereskedelmi tiltások kvázi teszthalott állapotba küldték a cég Kirin chipeket fejlesztő HiSilicon részlegét.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy az Oppo saját fejlesztésű chipsete a későbbiekben mások készülékeiben is megjelenhet, mivel a gyártó része a BBK Electronics konglomerátumnak, így olyan cégekkel és márkákkal osztozik az ellátási láncon, mint a Vivo, a OnePlus vagy a Realme.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid