Betiltják a TikTokot az egyik amerikai államban

0

A TikTok sorsa mindig is kétséges volt az Amerikai Egyesült Államokban, vannak akik veszélytelen videós platformnak tartják, tele röhejes táncos videóval, mások szemében viszont nemzetbiztonsági kockázat. Többször volt szó arról, hogy valamilyen formában korlátozzák az alkalmazást, Montana állam pedig most lépett: teljesen betiltják a TikTokot.

Az amerikai állam tiltása 2024 január elsején lép hatályba, a korlátozásról szóló SB 419 számú törvényt a minap írta alá Greg Gianforte, Montana kormányzója. A politikus azt követeli a mobil operációs rendszerek áruházait üzemeltető cégektől, hogy jövőre távolítsák el az alkalmazást a letölthető applikációk közül.

A kormányzó szerint a TikTok “ellenséges külföldi erőkkel van kapcsolatban” és jelentős mennyiségű felhasználói adatot továbbít a Kínai Kommunista Párt részére. Nem ez az első alkalom, hogy Montana állam lesújt a TikTokra, korábban már megtiltották annak használatát a kormány által kiadott eszközökön.

Montana polgárai a tilalom életbelépését követően is használhatják az alkalmazást, azonban ha az január 1. után is letölthető marad, az állami hatóság az alkalmazásboltok üzemeltetőit és a TikTokot is napi 10 000 dolláros (!) büntetéssel fogja sújtani. Majdnem három és fél millió forint, minden áldott nap…

A TikTok üzemeltetői kiadtak egy hivatalos közleményt, amelyben azt állítják, hogy az aláírt törvényjavaslat sérti a montanai lakosok első alkotmánymódosításhoz fűződő jogait. A fejlesztők vélhetően bírósági fellebbezést fognak benyújtani az új jogszabály ellen.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid