Bajban a HTC, nem fogy a One M9

0

A HTC elég rossz pénzügyi eredményeket tett közzé április hónapra vonatkozólag, amelyek szerint a tavalyi év azonos időszakához képest 38.7 százalékkal csökkent a forgalmuk. Az áprilisi 440 millió dolláros bevételük ráadásul 32.4 százalékkal kevesebb, mint az egy hónappal korábbi. Az elemzők szerint a nemrég bemutatott zászlóshajó, a One M9 lehet a ludas.

A váratlanul alacsony bevétel hátterében az állhat, hogy rendkívül csekély az érdeklődés a tajvani gyártó márciusban bemutatott csúcsmodellje iránt. A szintén tajvani székhelyű Securities Investment Consulting Co nevű elemző cég úgy véli, hogy a Snapdragon 810 melegedési problémái nem kaptak kellő figyelmet a HTC részéről, ami rossz recenziókhoz vezetett a szaksajtó felől. A szolgáltatók is pont emiatt tartanak a készüléktől, és mindez együttesen lehet az oka a kiábrándító fiskális eredményeknek. 2015-re összesen 4.5 millió eladott One M9-et becsülnek, ami nagyon kevés, főleg ahhoz képest, hogy a One M7-ből 7 millió, a One M8-ból pedig kb. 8 millió fogyott a megjelenése évében.

Az idei csúcsmodell, a One M9 nem fogy valami jól

Az idei csúcsmodell, a One M9 nem fogy valami jól

A második negyedévre 1.5-1.66 milliárd dolláros bevételt jósolnak, így a következő két hónap igencsak spekulációk tárgyát képezi. Legalább 1.05 milliárdos forgalom lenne szükséges ahhoz, hogy a kitűzött tervnek a minimumát teljesítsék. A One M9+ és a One E9+ piacra dobása a negyedéven belül szerencsére adhat némi okot a reményre, és arra is van esély, hogy megfordítják ezt a rendkívül kedvezőtlen tendenciát.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid