A Samsung bemutatta a mobilokba szánt ISOCELL Slim GH1 kameraszenzort

0

A Samsung bemutatta legújabb okostelefonokba és egyéb mobil eszközökbe szánt kameramodulját, az ISOCELL Slim GH1-et. A szenzor nagyon kis méretű lett, és kifejezetten a vékony, keret nélküli kijelzős készülékekhez tervezték.

A vadonatúj Samsung érzékelő 43,7 megapixel felbontással rendelkezik (7968×5480 képpont), miközben ez az okostelefonos iparág első szenzora 0,7 μm-es pixelekkel. Az eddigi legkisebb pixelméret 0,8 μm volt, ezt alkalmazta a Samsung a 48, a 64 és a 108 MP-es szenzoránál is. A Samsung ISOCELL Slim GH1 nagyon kompakt lett, ezért szükség volt némi kreatív fejlesztésre, hogy a kedvezőtlen fényviszonyok között is remek fényképeket lehessen vele csinálni. A szenzor képes négyesével összevonni a képpontokat, így 1,4 μm-es pixelek fényérzékenységét kapjuk eredmény gyanánt.

A Samsung újdonsága pixelizolációs technológiával is rendelkezik, ami minimalizálja az optikai veszteséget, miközben megőrzi a színek élénkségét. Az érzékelő eszköztárát elektromos képstabilizáció, fázisdetekciós autofókusz, valamint valós idejű HDR gazdagítja.

Ami a mozgóképek rögzítését illeti, a Samsung ISOCELL Slim GH1 4K felbontásban is képes felvenni a videókat, mégpedig 60 képkockával másodpercenként. Egyelőre nem tudni, milyen mobilokban teljesíthet szolgálatot az új kameramodul, ám a Samsung ígérete szerint az ISOCELL Slim GH1 tömeggyártása még az év vége előtt megkezdődik. Valószínűleg előlapi kamerákban találkozunk majd vele.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid