Befutott a szeptemberi AnTuTu toplista

0

Már már lassan félig lement október, de a népszerű szintetikus tesztprogram, az AnTuTu még csak most jött elő a szeptemberi toplistával, amelyben a leggyorsabb okostelefonok szerepelnek kétféle bontásban. Az egyik összesítés a prémium, felsőkategóriás lapkakészlettel szerelt mobilokat veszi górcső alá, míg van egy külön diagram, amiben kifejezetten a középkategóriás készülékeket rangsorolja a benchmark applikációt üzemeltető csapat.

Prémium okostelefonok kategóriájában jelenleg a mezőnyt a Vivo alatt tevékenykedő, gamer mobilok gyártásával foglalkozó IQOO brand készüléke, egészen pontosan az IQOO 5 Pro vezeti, ami átlagosan 663 752 pontot szerzett a szintetikus mérések során. A második helyen a telefon alapváltozata foglal helyet, 662 165 ponttal, őket a harmadik helyen a Xiaomi Mi 10 Ultra követi, amelynek összesen 648 624 pontot sikerült szereznie. (A különböző pontszámok az egyes készülékek eredményeinek átlagát reprezentálják több, mint 1000 teszt alapján, a méréseket az AnTuTu V8 verziójával végezték szeptember 1. és 30. között.)

Mindkét IQOO teló burkolata alatt Snapdragon 865 chipset végezte a számításokat, 12GB LPDDR5 RAM, valamint 256GB UFS 3.1 típusú háttértár mellett. Bizony, a belső tárhely típusa is hatalmas befolyással bír egy adott készülék sebességére. Visszatérve a két okostelefonra, mindegyik jobban teljesített GPU fronton, mint a többi hasonló hardverrel felszerelt készülék, ez a megemelt órajeleknek és a brand szakemberei által eszközölt szoftveres optimalizációnak volt köszönhető. Egyébként ha végignézzük a többi mobilt a listán, láthatjuk, hogy a legtöbb burkolata alatt Snapdragon 865 zakatol, annak Plus variánsa helyett, amelyet mindössze két a listán szereplő modellben találhatunk meg, az egyik a Lenovo Legion Pro, a másik pedig az Asus ROG Phone 3. Brutális gamer okostelefon mindkettő, ha valaki esetleg nem tudná.

Most pedig nézzük a középkategóriás rangsort!

Idén érthető okokból kifolyólag kevésbé népszerűek a méregdrága csúcsmobilok, ezért a középkategóriás készülékek vizsgálata egyre nagyobb jelentőséggel bír. Nyilván nem egy benchmark program “mondja meg”, hogy melyik a legjobb ajánlat a piacon lévő mobilok közül, de azért mégiscsak adhat egyfajta útmutatást a teljesítményt illetően.

Cseppet sem meglepő módon a középsúlyú bajnokok listáját a Redmi 10X Pro 5G vezeti, amely átlagosan 397 963 pontot kapott. Ezt a készüléket a Redmi 10X 5G követi, ami egy 392 236 pontos eredménnyel büszkélkedhet. Mindkét okostelefon belsejében a MediaTek Dimensity 820 chipset végzi a számításokat. A lapkakészlet az AnTuTu eredmények alapján simán lehagyja a Kirin vagy a Snapdragon konstrukciókat, legalábbis itt, a középkategóriában belül. Na persze a többi gyártót sem kell sajnálni, különösen a Huaweit nem, hiszen a következő helyeket olyan mobilok szerezték meg, mint a Honor 30, a Huawei Nova 7, valamint a Nova 7 Plus, mindegyik készülék belsejében Kirin 985 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A középkategóriás telefonok listáját egy Redmi mobil, valamint egy Oppo ajánlat zárja, ezekben Snapdragon processzorok húzzák az igát.

Mennyire értetek egyet ezekkel a listákkal? Használjátok valamelyik készüléket az itt szereplők közül? Írjátok meg kommentben!

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid